Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

100.000 pe an din castele de nisip

de Cristian Gerea 22 Oct. 2007 4041
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

1.000 $ este tariful minim pe care il cere Gerry Kirk pentru o zi de lucru pe plaja. Dar isi merita banii, deoarece castelele facute de el sunt adevarate opere de arta si constructia lor nu este la indemana oricui.



"Ridicarea acestor cladiri din nisip nu necesita numai utilaje precum ciocane pneumatice si macarale, ci si priceperea unui arhitect", avertizeaza Kirk. "Inainte de a ma apuca de treaba intocmesc un proiect amanuntit, pe care il urmez riguros."

Clientii acestui intreprinzator sunt, de obicei, agentii de turism sau companii hoteliere care doresc sa creeze puncte de atractie pentru clientii lor. Si ce poate fi mai atractiv decat o constructie din nisip, inalta de cativa metri si finisata pana in cele mai mici amanunte?

Asa s-a gandit si Kirk in urma cu peste 15 ani, cand si-a abandonat profesia de designer si s-a apucat de acesta treaba. "Ideea mi-a venit intr-o vacanta, cand, pur si simplu din placere, am construit impreuna cu cativa prieteni o cetate de nisip pe plaja", povesteste el.

"Spectatorii au manifestat un puternic interes pentru opera noastra si s-au tot invartit in jurul ei, inainte ca fluxul sa o distruga. Dar a mai trecut ceva timp pana sa pot trai din asta."

Prima comanda i-a fost data de directorul unui lant hotelier, care dorea o copie din nisip a motelului pe care il inaugurase de curand. De atunci activitatea lui Gerry Kirk a devenit tot mai cunoscuta, comenzile au sosit in numar din ce in ce mai mare, astfel ca nu mai are acum grija banilor.

El este si detinatorul recordului de inaltime a unei constructii din nisip, cu lucrarea "Invitatie in lumea povestilor", care are cinci etaje.



Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Caciu: 150 de milioane de euro disponibile pentru digitalizarea IMM-urilor

de Bianca Tila
21 Mar 2024
Antreprenorii au posibilitatea de a beneficia de granturi de pana la 150 de milioane de euro pentru dezvoltarea tehnologiilor digitale avansate pe...

Piata criptomonedelor revine. Bitcoin atinge un nou record

de Bianca Tila
11 Mar 2024
Bitcoin a atins un nou record, depasind pragul de 71.000 de dolari, avand in vedere ca interesul pentru criptomoneda a crescut datorita perspectivei...

Indicele ROBOR a stagnat

de Bianca Tila
06 Mar 2024
Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 6,08% Indicele ROBOR la 6 luni a stagnat la 6,11%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel in functie de care sunt...

De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Spalatoriile auto self-service reprezinta o oportunitate foarte interesanta de afacere. Afla ce avantaje aduce aceasta optiune, cum sa iti calculezi...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]