Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

2 idei de afaceri de peste hotare, surse de inspiratie pentru antreprenorii romani

de Alina Constantinescu 03 Aug. 2017 10374
4.24 din 37 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ne inspira ideile de afaceri geniale pe care le descoperim peste hotare. Ne inspira conceptul pe care se consolideaza business-ul, sansele sale de dezvoltare, originalitatea ideii si nu numai. Iata cele doua idei de afaceri care pot fi testate de antreprenorii romani:

De la anvelope uzate la bariere acustice: o noua perspectiva asupra reciclarii

Cu ajutorul unui grant UE, o echipa de proiect croata a conceput bariere acustice ecologice folosind anvelope reciclate. O intreprindere locala mica si-a extins astfel activitatea.

Gumiimpex, o intreprindere croata mica, transforma anvelopele intr-o pudra folosita pentru construirea unor bariere acustice pe o portiune de autostrada de langa Zagreb.

Datorita unui grant de 0,5 milioane € primit in cadrul programului UE pentru ecoinovare, activitatea companiei a luat avant.

„Speram sa angajam pana la 30 de persoane si sa ne dublam capacitatea de productie”, a afirmat presedintele companiei, Damir Kirić.

Proiectul privind bariera acustica a luat nastere la Universitatea din Zagreb si a atras deja mai multi cumparatori potentiali, datorita costului de productie scazut.

Este disponibila acum finantare pentru proiectele inovatoare care vizeaza provocarile de mediu in cadrul noului program UE de cercetare si inovare Orizont 2020.

Boilere industriale pe baza de biomasa

Libor Novák din Republica Ceha, managerul de afaceri externe de la Step Trutnov, o companie care produce echipamente de incalzire de inalta tehnologie si produse pentru industria energetica, incurajeaza antreprenorii din toata lumea sa dezvolte o afacere in acest domeniu deoarece este foarte profitabila.

Libor Novák spune ca le-a venit idea de a folosi surplusul de paie de la fermele locale si de a crea echipamente care sa le poata utiliza pe post de combustibil. In prezent, compania produce cu succes boilere industriale pe baza de biomasa, vase de presiune, radiatoare etc., patrunzand treptat pe pietele externe. Desi recunoaste ca nu a fost usor sa obtina finantare pentru ideile ecologice la inceput, compania a reusit in cele din urma, beneficiind si de mai multe forme de sprijin din partea UE, inclusiv pentru inovare si marketing.

Mesajul lui Novák catre antreprenori este clar: „Nu va fie teama, puneti-va planurile in practica! Asa am facut si noi si a functionat.”

IMM-urile reprezinta energia vitala de care are nevoie Europa pentru viitor si acestea trebuie sa profite de oportunitatea de afaceri a revolutiei ecologice.


Sursa: Comisia Europeana


Tags: afaceri ecologiceafaceri profitabileoportunitati de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.24 din 5 - 37 voturi.

Articole conexe

6 idei de afaceri profitabile pentru cei care nu vor timp liber

de Florin Amariei
04 Aug 2020
Esti activ si iti place sa faci bani din efortul propriu? Avem 6 idei de afaceri profitabile pentru tine. Nu uita, insa, ele au potential doar daca...

4 idei de afaceri profitabile in 2020

de Florin Amariei
08 Iun 2020
Daca vrei sa intri in lumea complicata (dar frumoasa) a antreprenoriatului, atunci avem 4 idei de afaceri care vor fi profitabile si in 2020....

Afaceri profitabile pe care le poti incepe cu mai putin de 5.000 de euro

de Camelia Diaconu
27 Iun 2019
Din teama de a nu da faliment, multi dintre antreprenorii aflati la inceput de drum isi doresc sa nu investeasca sume mari de bani intr-un business....

Oportunitati de afaceri cu produse din piele naturala

de Camelia Diaconu
10 Iun 2019
Produsele din piele naturala se bucura de succes inca din cele mai vechi timpuri, chiar din anul 3500 i Hr. În prezent, pielea este considerata unul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]