Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 idei de afaceri sarite de pe fix

de Marian Curelaru 27 Ian. 2014 3904
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

La inceputul acestui an, site-ul francez Bonjour Idee a realizat un clasament al ideilor de afaceri din 2013 propuse de vizitatori si care au fost cele mai citite. Cateva din ele par trasnite, dar ar putea inspira afaceri de succes originale. Multe intreprinderi au inceput cu idei care starneau zambete condescente sau chiar hohote de ras in randul contemporanilor, dar au adus cu timpul profituri semnificative antreprenorilor care au cutezat "sa vada altfel".

Afacerile propuse de cititorii site-ului francez au in comun faptul ca presupun riscuri scazute, investitii de pornire minime si profituri potentiale estimate mici sau medii.

Caine de inchiriat
Ideea: Inchirierea unui caine pentru cateva ore.
Functionare: In principiu, este vorba despre un nou mod de a face cunostinte. Inchiriezi un caine, il duci la plimbare in parc si el va face restul. Dupa ce simpatia starnita de patruped il ajuta sa socializeze si sa reuseasca, eventual, obtinerea unor promisiuni de intalnire si a unor numere de telefon, clientul inapoiaza cainele. Afacerea tinteste marile orase in care oamenii n-au intotdeauna loc si timp pentru a creste un animal de companie. Cainele poate fi dresat pentru a favoriza atragerea personelor si a crea oportunitati de discutii cu temporarul stapan.
Investitie de pornire: Inchirierea unui spatiu pentru intretinerea cainilor si intampinarea clientilor, cumpararea cainilor si, eventual dresarea lor.

Comentariul nostru
Ideea nu este noua. In Germania functioneaza inca din 2005 o agentie matrimoniala pentru caini, Date-a-Dog care ofera si serviciul de inchiriere a cainilor de diverse rase pentru cei care nu detin caini, dar ar dori sa plimbe unul.

Un serviciu similar a oferit pana in 2008 compania americana Flexpetz pentru cei care isi doreau un animal de companie, dar erau mult prea ocupati pentru a-l ingriji. Acestia puteau inchiria caini cu ziua pentru suma modica de 25 de dolari pe zi. Ei puteau alege cainele dintr-un catalog publicat pe Internet si pentru numai 35 de dolari in plus animalul era distribuit la domiciliul stapanului temporar si luat inapoi la sfarsitul perioadei de inchiriere. Pe langa filialele de la New York si Los Angeles, Flexpetz s-a extins si in Londra, San Francisco si Washington. Serviciul a starnit insa ingrijorari si critici din partea organizatiilor pentru protectia animalelor.


Renegocierea contractelor
Ideea: Renegocierea tuturor contractelor si abonamentelor dintr-o gospodarie.
Functionare: Iau diferitele contracte (telefonic, asigurare auto, asigurarea locuintei, asigurari personale, internet, cablu…) si le renegociez cu diferitii concurenti. Il informez pe client in legatura cu economiile pe care le-ar putea face, in schimbul unui comision modic. Fara a fi originala, ideea este eficace, pentru ca multi oameni ar dori sa-si modifice contractele sau abonamentele incheiate, dar nu au timp sau nu stiu cum sa o faca. Profitul potential este practic nelimitat.
Investitie de pornire: niciuna

Comentariul nostru
Ideea este ambitioasa, dar fezabila. Limitandu-se la domeniul imobiliar, o companie din Romania ofera inca din 2009 un serviciu de renegociere a contractelor pentru birouri, spatii comerciale si industriale.

Scopul crearii acestui instrument de catre principala compania de consultanta si brokeraj imobiliar Regata a fost renegocierea chiriilor, dar serviciul urma sa fie extins si la rediscutarea altor clauze din contracte. Serviciul este dedicat in acelasi timp chiriasilor si proprietarilor, atat persoane fizice cat si juridice.

Comisioanele variaza in functie de locatie, zona unde este situata si numarul spatiilor pentru care se renegociaza contractele. Comisionul final depinde foarte mult si de target-ul stabilit anterior cu proprietarul sau chiriasul, pe care compania reuseste sa il indeplineasca. Acest comision poate sa varieze intre 10% si 14% din suma anuala economisita pe spatiul sau pe pachetul de spatii pentru care se efectueaza renegocierea.


Servicii de stat la coada
Ideea: Sa astepti in locul clientului la diverse cozi, in locurile in care astfel de situatii sunt inevitabile.
Functionare: O persoana doreste sa mearga la medic, de exemplu, dar ea nu vrea sa astepte, asa ca eu astept pentru ea. Este suficient sa calculez timpul de care are nevoie clientul pentru a ajunge la locul cu pricina si il sun pe mobil sau ii trimit un SMS pentru a sosi la momentul potrivit. Acest lucru nu va fi niciodata foarte precis 100%, dar mai bine asteapta 5 minute decat o ora sau mai mult de atat.
Investitie de pornire: Site web pentru rezervari.

Comentariul nostru
Viata la oras merge intr-un ritm rapid si multi oameni nu mai au nici timp, nici rabdare sa stea la cozi pentru plata facturilor sau pentru cumparaturi. O firma din Washington DC s-a gandit sa usureze viata oamenilor. Angajatii lor sunt platiti sa stea la cozi in locul clientilor. Comenzile se fac online, iar beneficiarul, alertat telefonic, poate ajunge exact cand ii vine randul pentru a efectua plata.

In Romania, ideea a fost formulata in 2010 de Simona Macesanu, din Craiova. Ea propunea "firma de stat la coada in locul tau", adresata micilor patroni care pierd ore pe la ghisee, dar si celor satui de birocratie. O astfel de firma isi poate deschide oricine, fara sa aiba neaparat studii juridice, o poate face "orice persoana cu timp si rabdare din belsug", aprecia ingenioasa craioveanca.

Ideea nu a fost luata in ras si astfel de servicii sunt oferite acum de SC "Livram Timp" SRL. Compania, infiintata in 2012, le propune clientilor plata facturilor telefonice, a utilitatilor, amenzilor, taxelor si impozitelor la Primarie, Finante, Trezorerie sau Cadastru.



Tags: idei de afacerifrantaoriginalitatepotential

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum sa iti sprijini cat mai mult copilul care va pleca de acasa la facultate. Ajuta-l sa isi dezvolte potentialul

de Idei de afaceri
19 Iul 2021
Daca copilul tau este pe cale sa devina student si sa plece de acasa, este esential sa stie ca are parte de tot sprijinul tau, ca ii esti aproape...

Idei de afaceri pentru vara cu bani putini

de Florin Amariei
10 Iun 2021
Daca vrei sa devii antreprenor si sa incerci sa fii propriul tau sef in aceasta vara, avem cateva idei de afaceri cu bani putini care ti s-ar putea...

Idei de afaceri online profitabile

de Florin Amariei
14 Ian 2021
A fi antreprenor nu e usor, insa exista mai multe idei de afaceri online care pot fi profitabile. Noi am ales cateva si ti le propunem! Poate 2021 e...

Idei de afaceri online pentru 2023

de Idei de afaceri
14 Apr 2023
Romanii cu spirit antreprenorial stiu ca acum este momentul potrivit pentru a pregati o noua strategie de afaceri care sa poata fi fructificata cu...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]