Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 afaceri sezoniere profitabile

de Alexandra Popescu 28 Iun. 2014 4274
3.8 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile au regulile lor, clasificarile si produsele specifice. Cele de sezon sunt profitabile, daca stii cum sa le gestionezi. Ele se desfasoara vara sau iarna, cateva luni pe an, insa unele pot continua ulterior.

 
In continuare iti prezentam cateva idei de afaceri sezoniere care ti-ar putea aduce succesul.
 
Instalatii de ventilatie si climatizare
 
Schimbarile climatice din ultima perioada au dat mari batai de cap oamenilor. Aceasta afacere se dezvolta tot mai mult din acest motiv, iar fenomenul nu se intampla doar in Romania. Lunile de vara reprezinta varful vanzarilor, toata lumea dorindu-si ventilatoare, aer conditionat pentru a scapa, intr-un fel sau altul, de caldura coplesitoare. Insa, afacerea poate fi demarata si iarna, inlocuind aerul conditionat cu caloriferele. 
 
Acest tip de afaceri pot aduce firmelor din domeniu venituri de pana la 1 milion de euro. Cum este o afacere profitabila care functioneaza foarte bine, oferta este numeroasa, dar si costurile pot fi ridicate. Dar intotdeauna este loc de mai bine.
 
Florarie
 
Aceasta poate fi incadrata la afaceri de sezon, chiar daca este online. Varful vanzarilor florilor se atinge in primavara, mai exact in luna martie, de 1 si 8 martie. Atunci toata lumea cauta buchete care mai de care mai frumoase pentru profesori, mame, prietene, colege si nu numai. 
 
Un buchet de flori este destul de scump, pornind de la 30 de lei, cel mai simplu, si putand sa ajunga si la 1.500 de lei. Un avantaj al acestei afaceri este ca trebuie sa te pricepi la cultivarea florilor, insa pot fi si importate.
 
Inchiriere cabane 
 
Indiferent ca este la mare, munte sau in alte zone, poate fi o afacere foarte profitabila. Daca ai deja o cabana sau o casa intr-o astfel de zona turistica, profita de ocazie si inchiriaz-o. Daca dispui de mai multi bani si vrei ceva inedit, poti sa iti construiesti singur cabana si sa o adaptezi exact cerintelor clientilor. Investitia va fi recuperata intr-un timp scurt, mai ales daca aceasta va fi plasata intr-o zona turistica.
 
Afaceri cu brazi
 
Iarna reprezinta o afacere foarte profitabila si de succes comercializarea brazilor. Pretul unui brad variaza in functie de mai multe criterii, ajungand chiar si la cateva sute de lei. Sezonul acestei afaceri este mai scurt decat in cazul celorlalte, brazii fiind cumparati doar pentru Craciun, iar lumea incepe sa cumpere cam de la inceputul lunii decembrie pana in ajunul Craciunului. Dureaza in jur de trei saptamani. 
 
Insa, daca esti un intreprinzator ingenios, poti profita de aceasta afacere si pe parcursul anului. Poti dezvolta o pepiniera pe un teren special, brazii putand sa ii comercializezi catre consumatori finali sau catre comercianti de brazi.
 
Acestea sunt doar cateva din afacerile care pot genera profituri mari, mai ales daca te pricepi la vanzari. Pornind de la o afacere sezoniera poti ajunge rapid la una in toata regula. 
 


Tags: afaceriafaceri profitabileafaceri sezoniereafaceri miciantreprenoriafaceri de succes

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.8 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

MAT: Linie de finantare dedicata studentilor antreprenori

de Bianca Tila
13 Apr 2023
Ministerul Antreprenoriatului si Turismului va crea o noua linie de finantare dedicata studentilor antreprenori. Initiativa este sustinuta si de...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]