Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 secrete pentru o afacere de succes cu trufe

de Alina Constantinescu 27 Ian. 2021 7432
4.39 din 23 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca visati sa deschideti o afacere in agricultura, cultivarea trufelor este o adevarata oportunitate avand in vedere preturile exorbitante cu care se vand. Cultivarea de trufe reprezinta o activitate ce poate fi foarte rentabila pentru cei care poseda un teren potrivit (cu pH neutru, usor bazic, putin expus la soare).

Trufele contin numeroase substante nutritive, minerale, vitamine si sunt foarte apreciate pentru gustul si aroma lor. Sunt considerate alimente de lux si vandute restaurantelor extravagante la preturi exorbitante. Cei mai mari consumatori sunt  italienii, francezii si germanii.

Un kilogram de trufe ajunge si la preturi de 1.000 de euro si acest lucru este demn de luat in considerare de catre cei care viseaza sa demareze o astfel de afacere.

1. Primul pas este de a colecta informatii privind terenul pe care doriti sa cultivata trufele si zona din jurul acestuia, vegetatia, speciile de arbori specifici zonei etc.

2. In cazul in care va decideti sa plecati la drum cu o astfel de afacere este recomandat sa apelati la serviciile unei companii care comercializeaza puieti micorizati pentru cultivarea trufelor (carpen, alun, fag sau stejar). Asadar, multi romani au inceput sa cultive aluni in radacinile carora se ascund trufe.

3. De asemenea, se recomanda analize fizico-chimice ale solului pentru a seprezenta calciului totala si activa, azot, fosfor, potasiu, pH etc. Exista mai multe specii de trufe, fiecare necesitănd condiţii climatice diferite şi o anumită compoziţie chimică a solului. Este indicat ca plantarea să se facă primăvara sau toamna.

4. Inainte de plantare se vor indeparta pietrele si radacinile si se va nivela terenul. Apoi se va face afanarea solului, precum si imbunatatirea compozitiei prin ingrasaminte adecvate pentru utilizare.

5. Important de stiut este ca nu necesita investitii foarte mari si nici lucrarile de intretinere nu presupun foarte mult efort.

Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vita-de-vie etc.) cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Potrivit incont.stirileprotv.ro, investitia la hectar nu depaseste 2.000 de euro si se amortizeza complet in primul de an de recolta.

Nicoleta Dan a dezvoltat la Alba Iulia o afacere cu unt de trufe negre si miere cu trufe. Vanzarea productiei este asigurata pe piata straina.

"M-am gandit la o afacere de viitor si in acelasi timp si profitabila. Avand in jur de 2.000 de euro la dispozitie si cunoscand trufele m-am gandit sa incep investitia cu aceste produse", a declarat Nicoleta Dan pentru incont.stirileprotv.ro.


Tags: afacere cu trufeafacere de succesafacere in agriculturacultivarea trufelor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.39 din 5 - 23 voturi.

Articole conexe

Chatbotii - urmatoarea afacere de succes? Piata globala, in continua ascensiune

de Florin Amariei
06 Feb 2021
Chatbotii ar putea reprezenta urmatoarea afacere de succes pentru cei care sunt pregatiti sa intre in lumea IoT cu spirit antreprenorial. Conform...

Berea artizanala, o afacere de succes in 2019

de Florin Amariei
05 Dec 2018
Antreprenorii nu se afla in febra cumparaturilor, ci se gandesc la cum sa obtina mai multi bani in 2019 sau ce afacere profitabila sa mai deschida....

Apicultura, o afacere de succes in Romania

de Alina Constantinescu
07 Dec 2016
Ferma apicola este o afacere foarte buna si de viitor. Imbucurator este faptul ca discutam despre un consum de miere in crestere in randul romanilor...

Pornind de la un hobby ajungi sa ai o afacere de succes. 2 idei de afaceri pornite de un un hobby

de Teo Manole
06 Apr 2016
Daca esti pasionat de o anumita activitate sau daca stii oameni care practica un hobby pe termen lung, poti identifica multe idei de afaceri. Vestea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]