Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere cu muraturi - profit de 40.000 de euro in fiecare sezon

de Teo Manole 12 Dec. 2014 14259
4.52 din 44 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O afacere cu muraturi, de data aceasta din Cluj, apartinand lui Karoly si Maria Sukosd, le aduce acestora 40.000 de euro profit in fiecare sezon. Cei doi fabrica anual cateva zeci de tone de muraturi, pe care le comercializeaza la vrac, prin intermediul a doua magazine din Cluj.

Cele mai profitabile luni pentru cei doi sunt cele de iarna, cand romanii nu vor sa le lipseasca de la mesele de sarbatoare delicioasele muraturi.

“Asta e dezavantajul, ca vara nu vindem aproape nimic. Din octombrie si pana in mai este perioada in care scoatem pe piata produsele, insa la finalul lunii mai oprim productia, iar in lunile de vara ne aprovizionam pentru urmatorul sezon de la diferiti producatori, dar si din en-gros sau piete.

In alte tari nu prea exista aceasta pauza, este o continuitate, dar la noi nu se intampla asta. Dar, pana la urma, merita sa ne ocupam de aceasta afacere”, a spus Maria Sukosd, citata de transilvaniabusiness.ro.

In cele 2 magazine sunt comercializate 14 sortimente de muraturi, dintre care cele mai de succes sunt castravetii murati, ardeii cu varza, salatele asortate, varza simpla, hreanul si sfecla.

Cei doi au investit aproximativ 20.000 de euro intr-o hala de productie din curtea casei, pentru a se alinia standardelor Uniunii Europene si pentru a face fata unei asemenea productii.

Tot in Ardeal, de data aceasta in comuna Saschiz, a pornit o afacere de succes cu gemuri si dulceturi de casa, preparate care au ajuns sa fie exportate. Aceasta idee a pornit de la 2 englezi, Nat Page si Jim Turnbull, din cadrul Fundatiei ADEPT Transilvania, care au fost impresionati de savoarea preparatelor gospodinelor din Ardeal.

Dorind sa incurajeze productia acestora, ei au creat un centru de productie in serie – Centrul de Excelenta Saschiz, unde sunt produse o serie de gemuri, printre care si gemul de rabarbar (un sortiment rar de gem, obtinut prin fierberea legumei denumite rabarbar, cultivata de sasi).

Unitatea de procesare din cadrul centrului a fost creata dupa ce englezii au realizat ca productia de gemuri la nivelul gospodariilor nu era suficienta pentru comercializarea pe piata larga. Centrul de procesare pentru fructe si legume a fost inaugurat in anul 2009, chiar de catre Printul Charles.

Initial, cel mai dificil lucru a fost schimbarea mentalitatii gospodinelor din Saschiz, incat sa creada in potentialul urias al produselor naturale. Treptat, oamenii au capatat incredere in acest proiect, o data cu promovarea proiectului prin miscarea Slow Food International, care incurajeaza productia de astfel de preparate, si cu invitarea catorva producatori din zona la Festivalul de la Torino, in 2006.
Produsele realizare in cadrul acestui centru, dar si alte produse locale, vor putea fi achizitionate de catre doritorii din tara si din strainatate de pe portalul www.ecomunitate.ro .



Tags: afacereafacerimuraturiproduse naturale

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.52 din 5 - 44 voturi.

Articole conexe

De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Spalatoriile auto self-service reprezinta o oportunitate foarte interesanta de afacere. Afla ce avantaje aduce aceasta optiune, cum sa iti calculezi...

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]