Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere de succes - propria ta librarie

de Idei de afaceri 06 Apr. 2023 27782
Afacere de succes - propria ta librarie
4.26 din 143 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Romanii inca mai citesc! Ne place sa le rasfoim, sa le punem semne, sa le luam cu noi in metrou, dimineata sau seara, in parc sau cand asteptam sa intram la doctor. Cartile nu vor fi inlocuite, probabil, niciodata. Nu pot sa garantez nimic, regret! Cu siguranta vom recurge la cele digitale si va fi probabil cea mai buna alegere pentru intreaga lume.

Librariile sunt afaceri usor de administrat in momentul in care detineti un spatiu destul de extins. Pozitionarea lor in centrul orasului si in locuri cu trafic intens de trecatori va asigura sanse mari de reusita. Chiria acestor locatii nu este de ignorat.

O optiune profitabila in contextul dezvoltarii tehnologice este comercializarea cartilor atat in cadrul librariei, cat si prin intermediul site-urilor care se ocupa de tranzactie si de livrare.

Aceasta tendinta de apelare la mediul online pentru a achizitiona cartile este cel mai mare dezavantaj in prezent pentru orice librarie care nu isi dezvolta strategia de actiune si in aceasta directie.

Supermarket-urile au si ele o parte din vina pentru care librariile nu se mai bucura de acelasi succes de acum cativa ani. Achizitionarea cartilor se face mai usor odata cu restul cumparaturilor. De multe ori, clientii nu au timp sa intre intr-o librarie, asa ca isi centralizeaza achizitiile in cadrul aceluaisi timp si spatiu.

Primul sfat pe care ni-l dau antreprenorii din acest domeniu este sa detinem un minim de experienta in activitatea unei librarii. O perioada de 2-3 luni este suficienta si da posibilitatea viitorului antreprenor de a cunoaste toate avantajele, dezavantajele, problemele si riscurile aferente acestei afaceri.

In aceasta afacere nu se pune accentul pe pozitionarea pe o anumita nisa(carti medicale, beletristica, carti pentru copii samd) in aceeasi masura ca in cazul altora. Este recomandat sa mergeti pe librarii cu oferte diversificate si apartinand de materii numeroase.

Solutia prin care puteti sa va formati un stoc de carti, daca nu detineti capitalul necesar pentru a le achizitiona, vine din donatiile de carti din partea diverselor persoane sau institutii.

Va trebui sa achizitionati mobilier la mana a doua pentru organizarea cartilor daca doriti sa reduceti cheltuielile. Organizati-va activitatea (imprumutare, returnare, lipsuri samd) cu ajutorul unui program cumputerizat care sa tina evidenta in mod eficient.

De asemenea, specialistii recomanda organizarea de evenimente in cadrul librariei daca dispuneti de spatiu suficient. Veti castiga noi clienti. Promovarea serviciilor dvs se poate face si online sau prin intermediul flierelor, posterelor samd.




Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afacere librarieafaceri usor de administrat

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.26 din 5 - 143 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]