Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere in care cererea depaseste mult oferta - agentie de bone si personal filipinez pentru servicii casnice

de Zenobia Badescu 07 Apr. 2015 5351
3.7 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Desi in Romania avem multi someri, pentru cateva ocupatii casnice sunt preferati asiaticii. Ei isi ofera serviciile cu multa competenta dar si cu zambetul pe buze, creand o atmosfera sigura si placuta in cadrul unei familii.

Practica nu este noua ci a debutat cu vreo 5-6 ani in urma. Nume celebre precum Sanda Ladosi, Rocsana Marcu, Victor Ponta, Tiriac jr., Adriana Prigoana sau Dragos Mostenescu si-au lasat copiii in grija bonelor filipineze si sunt foarte multumiti. Atat de multumiti incat s-au molipsit si altii.

Astazi cererea depaseste oferta si se pare ca trendul nu se opreste aici. Orice familie activa, cu copii si venituri peste medie isi doreste un astfel de ajutor. Mai ales ca oferta locala de profil este destul de limitata.

Prima agentie din tara care a adus personal filipinez pentru servicii casnice

Intemeietoarea acestei agentii – dna Tiana Perfect - a trait 12 ani in Asia, mai precis in Japonia si a acolo a avut o menajera filipineza. De fapt toti cunoscutii din anturajul ei de expati aveau bone sau menajere interne din Filipine. Constiinta lor profesionala a impresionat-o in mod placut. in 2007  Tiana s-a intors in tara, fara menajera filipineza insa simtindu-i lipsa.

Desigur, inceputul nu a fost simplu. Tiana a lucrat timp de 6 luni singura pentru a-si pune pe picioare afacerea, intr-un spatiu din afara Bucurestiului. Nu avea decat doi-trei colaboratori, care asigurau serviciile de traducere, avocatura sau contabilitate. Investitia initiala a fost modesta insa era nevoie de un spatiu in Capitala pentru a inlesni intalnirile cu clientii, ceea ce a si reusit chiar in primul an de activitate. “Am preferat sa vina clientii in spatiul nostru, sa vada ca existam”, precizeaza Tiana.

Aducerea unei bone sau menajere poate dura intre 3 si 6 luni. De ce? Toti pasii ce trebuie parcursi necesita timp, munca si o evaluare atenta. Taxa pentru recrutarea, aducerea si integrarea bonei se situeaza intre 3.500 si 4.500 de euro. Aici sunt incluse costurile privind: obtinerea vizei si permisului de sedere, a autorizatiei de munca si a celorlalte documente necesare pentru sederea si munca personalului asiatic in Romania.

PERFECT LIAISON - un business care creste

“Am citit in presa ca a avea o bona sau menajera asiatica este o moda. Eu o consider o necesitate, spune dna Tiana. “Bonele de nationalitate romana pot fi foarte bune insa au o vulnerabilitate, ca sa spun asa - griji multiple. In general, nu au o singura familie in grija ci doua. Cea la care lucreaza si cea de acasa. Este stresant ca plecand de la una, sa ajungi acasa si sa o iei de la capat. Aoleu, ce face copilul, sa-i verific temele, s-a terminat mancarea, am de spalat sau cine stie cate alte sarcini casnice. Cu o bona interna nu sunt situatii de acest gen.

Pe de alta parte, mi-as dori sa intru pe piata locala (bone si menajere romance), mai ales ca acum sunt foarte multi someri, si sa gasesc exact acele persoane care iubesc copii si nu lucreaza strict pentru bani. Deocamdata, nu am reusit sa gasesc modalitatea de a ajunge la aceste fete.

Este o alternativa frumoasa, mai ales pentru fetele de la tara care au absolvit o scoala si doresc sa-si gaseasca un loc de munca. De ce sa plece in Italia sau Spania, cand pot face acest lucru aici si este cerere pentru asta. isi pot dedica 2-3 ani unei familii, pot invata anumite lucruri si incet, incet sa se orienteze spre altceva. Pe langa banii obtinuti este o experienta frumoasa care ii poate folosi in viata. Chiar le incurajez sa ne caute sau sa ne trimita un e-mail cu cateva date despre ele.

Pana sa ajungem la asta, aducem personal din India, Sri Lanka sau Nepal. incepem sa aducem chiar si din Ghana (Africa). Sunt persoane sociabile si cu cat sunt mai sarace cu atat vor aprecia faptul ca au un job bun, intr-o casa civilizata.”



Tags: afacereafaceribonaboneagentie de bonebona filipineza

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.7 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Spalatoriile auto self-service reprezinta o oportunitate foarte interesanta de afacere. Afla ce avantaje aduce aceasta optiune, cum sa iti calculezi...

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]