Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere profitabila - Cultivarea trufelor

de Ideideafaceri.ro 23 Feb. 2018 23360
3.53 din 16 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Iata o afacere care inca nu a prins interes in randul romanilor. Desi trufele sunt cele mai scumpe ciuperci din lume si unele dintre cele mai scumpe alimente, acestea necesita un set amplu de nevoi specifice, plecand de la sol, la existenta anumitor arbori in zona de cultura s.a.m.d. Cu toate acestea, cultivarea trufelor se dovedeste un real succes in afara si o modalitate de obtinere de venituri mari.

Cele mai importante trei motive pentru a incepe o afacere cu trufe sunt:

- cererea de trufe pe plan mondial e in crestere, iar oferta in scadere;

- exploatarea terenului pe care s-au cultivat trufe se poate intinde pe durate de timp foarte mari (decenii) ;

- intretinerea presupune doar doua activitati esentiale, deloc costisitoare: irigarea pe timp de seceta si curatarea buruienilor, fara a fi nevoie de mijloace mecanizate.

Daca vreti sa porniti o afacere cu trufe trebuie sa stiti ca veti avea nevoie de un sol fertil si de puieti micorizati (carpen, alun sau stejar in principiu). Micorizarea se produce in laborator si dupa plantarea puietilor rezultati va trebui sa asteptati ca tuberculii acestora sa inceapa sa se dezvolte in timp ce apar si primele recolte de trufe.

O astfel de afacere de cultivare a trufelor se dovedeste avantajoasa pentru cei care detin un teren fertil, impuiat cu puietii micorizati de calitate inalta si dispusi sa astepte pentru aparitia primelor trufe. Desigur, nu toata lumea are la dispozitie capitalul si timpul necesar pentru aparitia rezultatelor.

In cazul in care va decideti sa plecati la drum cu o astfel de afacere este recomandat sa apelati la serviciile unei companii care comercializeaza puieti micorizati pentru cultivarea trufelor. Tot de aici puteti sa beneficiati si de ajutor si sprijin din partea specialistilor si va ramane sa respectati regulile de cultivare. Daca ati obtinut o productie buna de trufe veti afla cu multa bucurie ca se vand la preturi exorbitante. Desigur plata difera in functie de soiul rezultat, trufele negre fiind cele mai apreciate si mai bine recompensate.

Trufa creste in sol la o adancime de 3-15 cm, avand forma unui tubercul de cartof, rotunda sau ovoida, cu protuberante sau circumvolutiuni mari de forma poligonala. Diametrul se situeaza la 4-12 8

cm, iar greutatea variaza intre 100-200 grame. Invelisul exterior este gros, de culoare inchisa, neagra-albastruie, neagra-brunie, violacee sau alba.

Trufa se simte cel mai bine in solurile cu pante expuse la soare, anumite trufe cum ar fi Tuber Magnatum si Tuber Uncinatum prefera tinuturile cu clima subcontinentala sau continentala caracterizata prin veri calduroase, cu ploi care depasesc 40 mm lunar, toamne umede si ierni friguroase. Aceasta clima este caracteristica si Romaniei unde pot fi cultivate si Tuber Melanosporum, Tuber Aestivum si Tuber Uncinatum, acestea din urma avand nevoie de veri calduroase, bogate in precipitatii.

Mai mult, pentru descoperirea trufelor, multi crescatori sau vanatori apeleaza la ajutorul cainilor dresati sa le gaseasca. Acestia nu deterioreaza trufele si au un simt al mirosului foarte bine dezvoltat. Desigur, toate acestea reprezinta investitii care pot fi riscante uneori si care se pot dovedi foarte inspirate in alte cazuri.


Tags: cultivarea trufelorafacere cu trufeafacere profitabila

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.53 din 5 - 16 voturi.

Articole conexe

Afacere profitabila cu fructe si legume uscate

de Florin Amariei
24 Apr 2019
Romanii incep sa aprecieze din ce in ce mai mult lucrurile 100% naturale, asadar o afacere cu fructe si legume uscate poate fi profitabila!...

Afacere profitabila - investitie minima

de Camelia Diaconu
25 Nov 2020
Inceputul unei afaceri poate fi mai greu atunci cand in spate nu ai suficienta experienta, dar nici un buget cu care esti pregatit sa risti. Din...

5 Tari in care poti incepe o afacere profitabila

de Camelia Diaconu
22 Nov 2018
Locul in care alegi sa iti incepi o afacere este punctul cheie al business-ului. Antreprenorii care isi doresc sa aiba o afacere de succes, trebuie...

3 tipuri de legume cu care poti incepe o afacere profitabila

de Camelia Diaconu
05 Mar 2020
Ramanem in mediul urban si continuam lista cu cele mai profitabile afaceri din domeniul agricol Lista legumelor consumate de romani este una variata,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]