Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacerea zilei: Bani in ritm de salsa

de Liviu Deculescu 30 Nov. 2010 3250
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sau, de ce nu, in ritm de samba ori de flamenco. Afacerea pe care v-o propun astazi este, dupa cum probabil ca ati intuit deja, scoala de dans.



Scoala de dans intra in categoria afacerilor cu grad de risc mai ridicat, dar care pot aduce si profituri insemnate.

Numarul scolilor de dans a crescut pana in 2008, cand Romania a intrat in criza. Concurenta pe aceasta “piata” a cursurilor de dans este destul de stransa.
Promovarea afacerii va da rezultate in timp si trebuie sustinuta de calitatea serviciilor si a amenajarii.

De ce ar putea sa merite o afacere care presupune un efort sustinut de promovare, costuri de lansare nu dintre cele mai mici si un risc relativ ridicat de a nu atrage clienti? Deoarece potentialul de crestere este unul practic nelimitat: numele scolii poate deveni din ce in ce mai cunoscut, atragand noi si noi clienti impatimiti ai dansului sau care, pur si simplu, doresc sa invete “pasii de baza”.

Care sunt elementele-cheie ale afacerii?
Promovarea. Afacerea trebuie promovata masiv pentru a aduce clienti cat mai repede si mai multi. Internetul va fi instrumentul principal de promovare si nu ar trebui sa va multumiti doar cu site-ul propriu. Marketing-ul viral realizat prin youtube, forumuri, retele sociale etc. poate avea o contributie importanta. Promovarea in comunitati online are avantajul ca poate fi targhetata. Marketing-ul direct este si el un mijloc care trebuie utilizat, prin impartirea de flyer-e si promovand cunoscutilor cursurile de dans.

O alta modalitate eficienta de a va face cunoscuta scoala de dans este promovarea targhetata in scoli, licee si universitati.

Valoarea si profesionalismul instructorilor sunt elemente care pot face usor diferenta dintre un esec rapid si un succes rasunator.

Spatiul disponibil, amenajarea spatiului, locatia si orarul sunt si ele aspecte critice. Acestea determina, alaturi de valoarea instructorilor, calitatea serviciilor oferite.

Varietatea ofertei. O scoala de dans care “se respecta” este cea care ofera posibilitatea invatarii cel putin a principalelor stiluri de dans. Dincolo de aceasta, puteti crea si o anumita specializare pe un anumit gen (de exemplu, scoala ofera cursuri de vals, tango, salsa, blues, rock'n roll, jive etc, iar pentru latino exista posibilitatea alegerii a inca 7-8 stiluri).

Daca va hotarati sa va deschideti o scoala de dans, va recomandam – mai mult decat in cazul unor afaceri de dimensiuni mai mici – sa puneti “cifrele” pe hartie, incercand sa realizati estimari cat mai realiste inclusiv pe partea de venituri.

Succes!



Tags: afacerea zileibaniritmscoala de dans

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afacere cu flori in ghiveci. De cati bani este nevoie?

de Idei de afaceri
25 Oct 2022
Avand in vedere investitia intr-o afacere cu flori in ghiveci, scopul este satisfacerea necesitatilor populatiei cu produse decorative. Activitatea...

Facilitatile oferite de Amazon. Algoritmii de recomandari

de Idei de afaceri
14 Iul 2023
Avand in vedere una din valorile primordiale fondatorului si directorului Jeff Bezos, clientul se afla in centrul intregii afaceri. In acest sens,...

Idei de afaceri pentru vara cu bani putini

de Florin Amariei
10 Iun 2021
Daca vrei sa devii antreprenor si sa incerci sa fii propriul tau sef in aceasta vara, avem cateva idei de afaceri cu bani putini care ti s-ar putea...

7 idei de afaceri care iti vor aduce bani in 2020

de Florin Amariei
06 Iul 2020
Pandemia a schimbat modul in care privim implicarea in dezvoltarea de noi afaceri. Exista, insa, cateva idei in care poti investi in continuare...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]