Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacerea zilei: Cofetarie pentru diabetici

de Liviu Deculescu 02 Nov. 2010 8644
4.71 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Din nefericire, numarul persoanelor care sufera de aceasta boala perfida – diabetul – este si la noi in continua crestere, in prezent procentul de bolnavi atingand 5% din populatie. Diabetul este cea mai frecventa boala endocrina si una dintre bolile “de masa”, cu raspandire larga.



Daca in urma cu cateva zeci de ani oamenii nu dadeau atentia necesara bolii, explozia informationala din ultima perioada a facilitat trecerea la un nou nivel de constientizare a pericolului, a importantei unui tratament si a unui regim adecvate.
In acest context, cofetaria pentru diabetici, pe langa faptul ca este una dintre putinele afaceri prin care putem ajuta realmente oamenii, contribui la sanatatea lor, are si un potential bun de a aduce profit.

Avantajele afacerii
Principalul punct forte este lipsa concurentei directe. In Bucuresti, la inceputul anului 2010, exista o singura cofetarie pentru diabetici. Asadar, vorbim despre o nisa de piata, aceasta constituind un avantaj major pentru succesul afacerii.
Un alt avantaj este dat de interesul oamenilor pentru acest gen de produse: nu doar diabeticii pot cumpara, ci si cei care se preocupa de prevenirea bolii sau cei care doresc sa consume alimente cat mai sanatoase.

Puncte slabe
Principalul punct nevralgic al afacerii sta in costul prajiturilor dietetice, acesta implicand un pret semnificativ mai mare fata de cel al prajiturilor cu zahar. Aceasta comparatie cu pretul prajiturilor cu zahar este, in mod evident, irelevanta daca ne gandim strict la diabetici, care nu pot consuma zahar, dar prajiturile fara zahar concureaza oarecum cu cele “clasice” in cazul potentialilor clienti care pur si simplu ar dori sa aleaga produse cat mai sanatoase (pentru acestia, este vorba de alegere, nu de o conditionare stricta).

Pe segmentul restrans, cel al diabeticilor, prajiturile dietetice au un concurent indirect, pretul lor ridicat constituind o data in plus un minus: este vorba despre dulciurile (ciocolate, napolitane etc.) pentru diabetici din supermarketuri.

Un alt dezavantaj al afacerii este dat de promovarea ceva mai dificila. Fiind vorba despre o “piata” practic inexistenta, un element cheie pentru succesul afacerii este promovarea adecvata a magazinului, pornind de la o cat mai buna vizibilitate a firmei, pana la promovarea in reviste si pe internet.

Descopera si alte idei de afaceri profitabile numai in Revista Idei de Afaceri!



Tags: cofetariealimentatiecomert

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.71 din 5 - 7 voturi.

Articole conexe

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Afacerile din comertul cu autovehicule au inregistrat cresteri

de Bianca Tila
15 Sep 2022
In primele sapte luni ale acestui an s-a inregistrat o crestere la volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete de 3,2%....

Vinde torturi de 4000 euro! Povestea de afaceri a tinerei care a lansat primul atelier couture de cofetarie

de Idei de afaceri
29 Mar 2016
Alina Sudriu (33 de ani) este absolventa de ASE, si fost angajat in cadrul unor companii de produse electronice si consultanta imobiliara. Tanara se...

Afacere cu investitii minore - Comert prin posta

de Marinache Horia Cristian
28 Mai 2015
Atunci cand vrei sa pornesti o mica afacere, in primul rand iei in calcul comertul prin posta, adica deschiderea unui magazin online. Este o afacere...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]