Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacerea zilei. Obtineti un profit sanatos cu o sala de fitness

de Liviu Deculescu 18 Nov. 2010 4085
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Vine iarna si, fiindca nu voi mai putea face miscare in aer liber, caut o sala de fitness... adecvata. Ce-nseamna “adecvata”? Nu sunt prea pretentios in privinta aparatelor pe care le ofera, problema este mult mai simpla: de fiecare data, in orice sala mai “rasarita” si la orice ora as merge, este destul de aglomerat, desi salile in Bucuresti nu sunt chiar asa de rare. Asadar, sali sunt, dar si cererea este foarte mare, cel putin incepand din a doua parte a toamnei si iarna.

Ce venit zilnic poti obtine dintr-o astfel de sala? Este usor de evaluat, variabilele principale sunt marimea salii, structura ofertei si orarul de lucru.

In perioada aceasta rece, in care oamenii merg mai mult la sala, venitul mediu zilnic variaza intre 1.500 si 3.000 RON, tinand cont ca pana la ora 18,00 sunt putini clienti si ca in weekend densitatea de clienti este mare pe tot parcursul zilei.

“Si vara cum merge, vin oamenii la sala?”, il intreb pe instructor. Imi spune ca vin ceva mai mult de jumatate din cati are iarna. Ok, poate o exagera... nu stiu, n-am intrat niciodata vara intr-o sala de fitness. Chiar si asa, imi este clar acum: sala de fitness aduce un venit frumos. In plus, daca pornesti o asemenea afacere si ai bani suficienti, merita sa investesti si intr-o sala de aerobic pe langa cea de fitness.

“Secretele” succesului cu sala de fitness sunt destul de simple:

- pozitionare buna;
- spatiu suficient si diversitate a aparatelor;
- vestiare preferabil cu dus;
- aerisire eficienta, cu aer conditionat pentru perioada calda.

Acestea sunt cerintele de baza, pentru care deja trebuie sa investiti o suma ceva mai mare decat in cazul afacerilor cu buget initial minim. Pe de alta parte, si profitul va fi unul bun, chiar daca venitul are caracter sezonier.

Sala de fitness va avea si mai mult succes daca va veti crea un avantaj competitiv prin oferta mai variata de servicii. De exemplu, sala ar putea fi dotata si cu saci de box si chiar cu pereti artificiali pentru catarare si echipamentul de protectie corespunzator. In plus, puteti merge pe ideea serviciilor integrate de tonifiere si relaxare, asa incat pe langa sala de fitness sa dispuneti de sala de aerobic, masaj, sauna etc.

 



Tags: sala de fitness

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]