Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri agricole cu profit mare pe suprafete mici

de Marinache Horia Cristian 15 Iul. 2015 5327
3.95 din 20 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru a dezvolta o afacere profitabila in domeniul agricol, daca nu aveti o suprafata mare de teren, puteti opta pentru culturi de nisa care cunosc o cerere in crestere pe piata.

Intre aceste afaceri agricole de nisa se remarca si cultura bamelor. Se cauta mai ales culturile crescute in mod natural, nestropite cu chimicale.

De mai bine de sase ani, Florian Filip, un tanar din Buzau, se ocupa de cultivarea bamelor, plante mai putin cunoscute, dar care au un potential mare de cultura.

“Am vazut pentru prima data o planta de bame, pe vreme cand eram copil. Bunica mea le cultiva in gradina. Copil fiind nu imi placea mancarea de bame chiar daca bunica imi explica cat de important este sa mananci si cat de sanatoase sunt. Mai tarziu, cand am crescut si am citit despre bame si beneficiile consumului lor mi-am dat seama ca nu gustul este important, ci cat de mult iti ajuti organismul daca consumi bame.

Asa ca in urma cu 5-6 ani am gasit, intr-un sertar prafuit, un plic cu seminte de bame pus la pastrarea de bunica. Nu am stiut daca va iesi ceva si totusi m-am hotarat sa pun pe 1.000 mp semintele respective. Practic de atunci am inceput sa ma ocup mai serios de cultura de bame”, a declarat Florian pentru Agrointeligenta.

In functie de soiul de bame comercializat si zona de vanzare, pretul pleaca de la 25 lei/kg si poate ajunge si la 40 de lei. Pretul pentru bamele deshidratate, pleaca de la 5 lei/gram.

Astfel ca, “la o productie medie de 5 tone de bame, pe care sa zicem ca o vinzi cu un pret mediu de 30 lei lei kilogramul, ajungi la un venit de 3.400 euro de pe un singur hectar”, a declarat cultivatorul despre rentabilitatea afacerii cu pastai de bame.
Sursa http://agrointel.ro

Cum sa cultivi bame in propria ta gradina!

Pentru a da si tu savoare preparatelor culinare sau pentru a pune bazele unei mici afaceri, iata cum poti sa cultivi bame in propria ta gradina!

Daca decizi sa cresti bame in gradina, este important sa astepti pana la sfarsitul primaverii, cand temperaturile cresc simtitor: bamele nu tolereaza temperaturile scazute.
            
Se recomanda cultivarea bamelor pe brazde inaltate si plasarea semintelor la sfarsitul lunii mai. De asemenea, este important ca intre plante sa fie o distanta de circa 20 cm, iar intre randuri, de aproximativ 70 cm.

Incepe prin a inmuia semintele de bame intr-un vas de apa si a le lasa peste noapte, inainte de a le plasa in pamant. Ziua urmatoare, sadeste-le la o adancime de 1 - 2 cm. Germinarea semintelor de bame are loc intre 6 zile si cateva saptamani.

Este important sa plasezi semintele intr-o zona bine luminata si, asadar, incalzita, a gradinii, astfel incat semintele viitoarelor bame sa aiba parte de temperaturi nu mai scazute de 15 C.

De altfel, temperatura optima pentru dezvoltarea propice a bamelor se situeaza in jurul valorii de 22 C. Nu uita, de asemenea, sa le oferi apa din belsug, desi bamele fac fata cu brio umiditatii scazute (seceta, arsita).

Detalii despre cultura bamelor:  Culturi exotice aclimatizate in Romania



Tags: afaceriafacere profitabilaafacereafaceri agricolecultura bamelorbamecultivarea bamelor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.95 din 5 - 20 voturi.

Articole conexe

De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Spalatoriile auto self-service reprezinta o oportunitate foarte interesanta de afacere. Afla ce avantaje aduce aceasta optiune, cum sa iti calculezi...

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]