Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri cu investitie minima din vanzarea de masini

de Silviu Marian Banila 09 Dec. 2014 16824
3.95 din 88 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Potentialii cumparatori vor avea mereu tendinta de a gasi cusururi masinilor, pentru a obtine un pret mai mic.

Pentru a te adapta in afacere, Ca dealer auto sau intermediar, trebuie sa stii valoarea pe piata a modelelor similare. Un pret prea mare inseamna marginalizare pe piata. Atentie mare! O firma care vinde masini second hand ofera mai multe beneficii clientului decat o persoana fizica, cum ar fi garantii, buy-back sau returnarea banilor, in caz ca masina nu corespunde cu anuntul.

Daca masina din firma ta are o valoare de 10.000 de euro, dar necesita inlocuirea kitului de ambreiaj, in niciun caz nu vei obtine pretul dorit. Reduci pretul in functie de reparatiile care vor fi necesare. Preturile de genul “cea mai buna oferta” pot deveni adevarate capcane. Fie vei obtine ceva mai mult, fie mai putin, daca oamenii vor veni cu oferte modeste. Fii onest cu tine insuti: masinile tale sunt adaptate conditiilor actuale sau vinzi niste rable?

Cosmetizarea, calea spre vanzare
Masina ta este o marfa, deci trebuie sa arate cat mai atractiv cu putinta. Du-o la spalatorie inainte de vanzare, curat-o atat la exterior, cat si in interior. Inlocuieste-i sigurantele si beculete arse, daca exista. Totodata, adu nivelul de ulei, lichid de frana, benzina/motorina la maxim. Daca ai si un istoric al service-urilor masinilor tale, este si mai bine.

Oamenii sunt incantati de asemenea background-uri si vor avea mai multa incredere in firma ta. Pune-le clientilor la dispozitie copii dupa aceste documente. Multi clienti prefera sa inspecteze masina cu un mecanic auto personal.

Poti evita aceasta situatie, avand in firma un mecanic specializat, “de-al casei”. Astfel, nu vei avea surprize la vanzare. De asemenea, poti face inspectia masinii intr-un service neutru, dar te va costa.

Vanzarea masinilor achizitionate in sistem leasing
Dupa cum stim, poti vinde masinile luate in leasing, care nu mai dau randament. Va trebui insa sa tratezi cu firma de leasing. Aceasta iti va oferi cea mai buna metoda prin care te poti achita de imprumut. Asigura-te ca primesti de la aceasta un act suplimentar, care sa ateste lipsa obligatiilor adiacente in cazul imprumutului. In cazul leasingului, trebuie sa faci un transfer catre viitorul cumparator. Multe masini se vand astfel in Romania, deoarece firmele si persoanele fizice nu-si mai permit sa plateasca ratele.

Fereste-te de baietii destepti!
Ca proprietar de firma de vanzari auto sau intermediar, vei avea in fata tot soiul de clienti. Unii pot fi neseriosi sau chiar impostori de-a dreptul. Sa vinzi online a devenit o moda, chiar si in cazul masinilor.

Poti realiza in continuare asemenea vanzari, dar cu grija sporita. Impostorii se folosesc de cecuri false, adrese false, nume false si escrocheaza tot soiul de persoane. In cazul acesta, e bine sa apelati la politie.

Firmele de Escrow sunt intermediare intre cumparatori si vanzatori. Ele colecteaza banii de la cumparatori, asteapta pana acestia obtin bunul achizitionat, apoi trimit banii catre vanzatori. Nu v-ati dori ca banii sa ramana undeva la mijloc, in conturile firmelor/site-urilor – fantoma de garantii escrow.

Singurul site real este ESCROW.COM (siy.cars.com/escrow). Daca un cumparator insista sa folositi alt sistem decat escrow, atunci trebuie sa cautati alt client. Aveti de-a face cu un posibil impostor.


Tags: masinivanzare de masiniafacereafacerimasini second-handdealer auto

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.95 din 5 - 88 voturi.

Articole conexe

De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Spalatoriile auto self-service reprezinta o oportunitate foarte interesanta de afacere. Afla ce avantaje aduce aceasta optiune, cum sa iti calculezi...

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]