Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri cu lumanari handmade. De vorba cu Lumanareasa

de Zenobia Badescu 14 Sep. 2012 7006
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sa intram in universul colorat, debordand de talent si pasiune al unei afaceri cu lumanari handmade. Este un business frumos care aduce oamenilor lumina, bucurie si … un strop de magie. Protagonista acestei afaceri este din Cluj si se numeste Ruxandra Sana sau Lumanareasa cum ii mai place sa-si spuna.

Lumanarile sunt cu adevarat spectaculoase. Sunt lumanari realizate manual de lumanaresele talentate şi entuziaste, in micul lor atelier din Cluj, dar, atunci cand vine vorba de creatii, cuvintele sunt uneori prea sarace. Noroc ca exista imagini atat de graitoare.

Idei de Afaceri: Faci lumanari si iti spui lumanareasa, imi place cum suna ce-i drept, care-i mobilul?

Ruxandra Sana: Unul dintre ele este faptul ca nu îmi place sa scriu pe cartea de vizita manager sau director general, nu ma caraterizeaza, eu sunt o fire vesela, jucauşa şi am dorit aceeaşi abordare şi pentru lumanarile care ma reprezinta. Pentru ca lucram în echipa aici, noi suntem Lumanaresele. Cristina care este o buna prietena si vecina cu mine m-a ajutat la promovarea pe facebook o perioada de timp, si a venit cu ideea de Lumanaresele, care m-a cucerit si pe mine.

Idei de Afaceri: Atunci il voi folosi si eu! Dragi ascultatori, Lumanaresele, cum le place sa se autodenumeasca, împartaşesc o pasiune comuna pentru aceasta combinatie enigmatica de ceara, fitil, flacara, forma şi culoare care nu înseamna doar o lumanare ci este îmbinarea dintre util şi frumos, este bucurie, lumina, dar, si sarbatoare, sau poate linişte, mistic, reverie, o emotie blanda sau una zglobie. Va spun toate astea pentru ca eu am vazut lumanarile create de lumanarese. Ruxandra, cum au reactionat clientii vostri, atunci in 2007, cand au vazut primele lumanari create de voi?

Ruxandra Sana: Înainte de 2007 romanii cunoşteau în special lumanarile lungi de cununie şi botez împodobite cu flori naturale, candelele pentru cimitir şi lumanarile parfumate. Cam atat reprezentau lumanarile la noi şi foarte multe nu s-au schimbat nici în ziua de azi. Noi am încercat sa aducem conceptul lumanarilor la alta dimensiune şi a fost destul de greu la început sa promovam produsele noastre. Sunt frumoase cand vezi pozele în catalog sau pe site dar cand poti sa le ai în fata ochilor şi poti sa le atingi sunt cu adevarat spectaculoase.

Idei de Afaceri: Dar ati reusit sa cuceriti repede piata locala si nationala.
Ruxandra Sana: Pot spune ca pana în prezent, am avut parte şi de eşecuri, dar am obtinut şi succese. Am avut şi profit iar uneori am pierdut, vorba unei zicale <pierzicaştiginegustor te numeşti>.

Concluzia este ca Romania se dezvolta, începe sa se deschida catre piata lumanarilor, dar acest cult se formeaza în timp şi necesita multa rabdare. Aspectul cel mai important este contactul direct cu potentialul client care intra în "Lumea Lumanarilor". Nu pot sa descriu satisfactie mai mare decat atunci cand un client trimite un mesaj sau ne suna sa ne spuna ca a primit o lumanare mai frumoasa decat se aştepta, sau ca arata senzational. Şi de astfel de marturisiri nu ai cum sa ai parte daca nu eşti implicat direct. 
Detalii: www.lumanaresele.ro
 


Tags: lumanarilumanari handmadelumanareseleafaceriidei de afaceriafaceri cu lumanari

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Extinderea afacerii. Cum iti finantezi cresterea?

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
In general, un partener strategic intra intr-o afacere in scopul de a cumpara in intregime afacerea, fie din prima tranzactie, fie in mai multe etape....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]