Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri de succes secret: Uleiul presat la rece De la Luna!

de Adela Simonescu 15 Iul. 2014 4884
4.8 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Exista afaceri si afaceri. Vom descoperi afaceri de succes care au pornit de jos si afaceri falimentare in care s-au infuzat niveluri uriase de capital financiar si forta de munca. La mijloc se afla samburele adevarului, acea farama de secret la care cu totii ne dorim sa ajungem si sa intelegem. La urma urmei, ce anume face o afacere sa aiba succes pe termen lung?

Una dintre cele mai captivante povesti de succes in afaceri este cea a uleiului presat la rece De la Luna.

In anul 1998, familia Tulai a cumparat o presa de ulei. In timp, de-a lungul anilor, afacerea s-a dovedit mai infloritoare decat s-ar fi asteptat oricine. In prezent, afacerea ofera unul dintre cele mai apreciate uleiuri pe piata interna si externa.

In 1998, Maria si Mihail Tulai din Luna, o localitate din Campia Turzii, au cumparat, dupa ce s-au pensionat, o presa de ulei. Uleiul produs era folosit pentru uz propriu, cat si pentru agricultorii din zona.

Dupa 7 ani, fiica lor, Felicia Tulai, a renuntat la viata de corporatie si s-a alaturat in afacere.  „In 2010, i-am rugat pe parintii mei sa cumpere o cantitate mai mare de floarea soarelui si uleiul obtinut sa mi-l dea mie sa il gestionez. Colegii mei de atunci au testat produsul. Atunci am facut si primele etichete color. Pana in acel moment, uleiul produs de noi la Luna nu era vandut in nici un magazin, piete sau targuri. Nu aveam parteneri pentru desfacere”, spune Felicia Tulai despre adevaratele inceputuri ale afacerii, citata de AgroRomania.ro.

„Am pornit de la ideea ca 80 la suta din consumul de ulei din Romania este cel de floarea soarelui, cu care suntem familiarizati. Noi am ales sa presam uleiul la rece dupa o metoda traditionala, locala”, a mai declarat clujeanca.

La inceputul afacerii, familia Tulai folosea doar seminte de floarea soarelui. Treptat, au ajuns la seminte de dovleac, de in si apoi la ulei cu mirodenii si condimente: piper rosu, negru si alb, cimbru si busuioc, ardei iute si nu numai!

„Mi-a venit ideea sa facem si ulei cu mirodenii dupa ce am vazut acest lucru in Italia. Daca folosim seminte de dovleac si floarea soarelui romanesti, ne-am gandit sa le combinam cu mirodenii si condimente tot autohtone. Am facut mai intai un experiement: am lasat 10 zile uleiul cu mirodeniile, sa vad daca le ia aroma. A fost un succes”, declara Felicia Tulai.

Pentru ca nu contine conservanti, uleiul presat la rece poate rancezi usor. Asa ca este pastrat in sticle ermetic inchise, de culoare inchisa, la racoare. Dupa deschidere, se vor pastra la temperaturi de maxim 15 grade celsius, pentru anu rancezi.

Uleiul presat la rece isi pastreaza vitaminele si mineralele, aroma si mirosul natural de ulei. Este considerata varianta sanatoasa de ulei, produs prin metode traditionale, fara incalzirea semintelor la temperaturi ridicate, in momentul presarii.

Iata ca am descoperit impreuna o poveste de succes indelungat, o poveste a unei afaceri de familie in care toti au crezut si care astazi, a devenit un adevarat imperiu al produselor traditionale si originale in acelasi timp.

Mult succes si afaceri prospere!


sursa foto: lunasolai.ro




Tags: ulei presat la receulei presat la rece in romanialuna solaiulei de la lunaafaceri de succes

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.8 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

4 idei de afaceri de succes in orase mici

de Florin Amariei
23 Iun 2021
A porni o afacere nu trebuie sa fie un chin. Iata ce poti pune la cale in orase mici pentru a obtine un profit lunar decent. In Romania sunt...

Idei pentru afaceri de succes

de Camelia Diaconu
19 Iun 2019
Daca planuiesti o schimbare si iti doresti propria afacere, venim cu cateva recomandari de idei de afaceri care au avut succes intotdeauna si vor...

4 Idei de afaceri de succes in domeniul artistic

de Camelia Diaconu
22 Feb 2019
Chiar daca poate suna a cliseu, afacerile de succes chiar exista. De ce spunem asta? Pentru ca exista o serie de argumente valide pe care le avem...

Afaceri de succes pentru mamicile casnice

de Marinache Paula
17 Dec 2020
Fiind desfasurate la domiciliu, urmatoarele afaceri sunt usor de administrat si de controlat si va ofera posibilitatea de a castiga bani usor....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]