Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri romanesti cu aur mov - inspiratia vine de la campurile de lavanda din Provence

de Zenobia Badescu 10 Nov. 2014 4366
3.33 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ai vazut un camp mai frumos, mai seducator, mai rebel si totodata ordonat, decat cel cu lavanda? Acest covor nobil, cu plante in nuante de liliachiu, mov, albastru sau roz (in functie de specie), care emana un miros proaspat, patrunzator si foarte placut a intrat in preferintele cultivatorilor romani de cativa ani. De ce?

Lavanda iubeste pamanturile romanesti si noi o iubim pe ea. Este aurul mov, o cultura profitabila care aduce sanatate, frumusete si prosperitate.

Un fermier din Ocna Mures, dupa ce si-a incercat norocul ani de-a randul cu porumb si orzoaica, a mizat pe o plantatie de lavanda. Acum, mai multi fermieri din zona au inceput sa cultive lavanda, unii cumparand butasi chiar de la Ioan Iacob.

In primul si al doilea an, fermierul inregistreaza recolte slabe, dar mare bucurie vine din al treilea. In al treilea an de la infiintarea culturii, Iacob a avut o productie de circa 4.000 kilograme la hectar, pe care a vandut-o in intregime, noteaza Agrointel.

Lavanda era, in vechea Roma, floarea Afroditei. In alte culturi, levantica este planta caminului si a fidelitatii.

Lavanda By Lola - inspirata de campurile de lavanda din Provence

In 2010, cand in Romania se vorbea foarte putin sau deloc despre o asfel de cultura, o tanara din nord-vestul tarii a avut curajul sa porneasca o afacere din cultivarea lavandei.

Este Anca Serpar, are 34 de ani si lucreaza in vanzari de 14 ani, la companii cu profil de distributie produse cosmetice. Sustinuta de mama ei, in 2010, Anca a infiintat o cultura de lavanda in comuna Bontida, la 30 de km de Cluj-Napoca. Acum, cultura lor se intinde pe doar 5.000 de mp, dar se extinde in fiecare an.

Afacerea se numeste sugestiv "Lavanda By Lola". "Cand am inceput sa valorificam lavanda, s-a impus si cautarea unui nume. Dupa mai multe variante, cel mai mult ne-a placut Lavanda By Lola ... (Lola este mama mea)", povesteste Anca.

"Lavanda House este o varianta mai recenta pe care, incet, incet, incercam sa o extindem si peste granite."

Mai mult, Anca a reusit si accesarea de fonduri europene, prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala, masura 112 "Instalarea tinerilor fermieri".

"Imi place sa spun ca este afacerea a trei generatii de femei, chiar daca este afacerea mea. Structura de rezistenta a afacerii suntem eu, mama mea, si vine puternic din spate fetita mea, care, chiar daca are numai 6 anisori, este foarte implicata."
 
Ce spui, mizezi si tu pe o afacere cu lavanda?

Culturi exotice aclimatizate in Romania: lavanda, ...


Tags: afacereafacerilavandacultura de lavandacultivarea lavandeilavanda house

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Spalatoriile auto self-service reprezinta o oportunitate foarte interesanta de afacere. Afla ce avantaje aduce aceasta optiune, cum sa iti calculezi...

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]