Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afla cum sa obtii profit din cresterea caprelor

de Andrioae Ruxandra 21 Aug. 2014 3327
3.33 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

A deschide o ferma de capre nu este un proces complicat, mai ales daca urmaresti sa ai o afacere pe care s-o poti administra de acasa. O astfel de activitate implica o minima pregatire si experienta, plus un plan de afacere care sa te ghideze pe parcursul actiunilor tale. Iata de ce ai nevoie pentru a incepe afacerea ta cu capre.

 

 
Ca in orice afacere, este important sa cunosti domeniul si sa stii ceea ce presupune e cresterea si ingrijirea caprelor. Afla care sunt obiceiurile lor, care este durata de viata si care sunt nevoile pe care trebuie sa le indeplinesti pentru ca ele sa aiba o viata sanatoasa. Trebuie sa alegi cu atentie ce fel de rasa vrei sa cresti. Unele sunt foarte bune pentru laptele pe care il produc, altele sunt recomandate pentru gustul carnii. Ai mai multe oportunitati de afacere, precum vanzarea laptelui si a carnii, inclusiv a exemplarelor vii. Incearca sa iti clarifici scopul afacerii tale pentru a putea sa estimezi cifra viitorului profit.

Determina numarul caprelor cu care vrei sa incepi afacerea. Alege un numar potrivit pentru ca intreaga ta afacere sa functioneze conform obiectivelor tale. Poti colabora si cu un furnizor care sa iti aduca exemplare tinere si sanatoase pe care tu sa le poti creste mai departe.
 
Totul trebuie sa fie perfect din punct de vedere legal. De asemenea, ai nevoie de avize care sa ateste faptul ca animalele tale sunt sanatoase si supuse unor controale veterinare periodice. Carnea, laptele si branza depind in mare masura de igiena caprelor si de felul in care sunt ingrijite. Clientii care vor veni sa cumpere laptele, branza sau chiar caprele, vor fi atenti in legatura cu modul in care acestea sunt ingrijite. Nimeni nu va cumpara carne de capra stiind ca aceasta n-a fost testata medical sau ca a fost hranita inadecvat.
 
In momentul in care gasesti locul potrivit pentru a iti construi ferma, este important sa faci o lista cu ceea ce ai nevoie. Astfel, va fi mai usor sa iti dai seama daca toate uneltele, ustensilele si facilitatile de care ai nevoie se incadreaza in bugetul tau sau nu. Trebuie sa construiesti un adapost solid si curat pentru capre, si sa faci in asa fel incat sa securizezi intreaga ferma.

Caprele trebuie crescute in aer liber si este necesar sa fie ferite de orice le-ar putea periclita existenta. Daca ai deja un spatiu potrivit, il poti amenaja si poti opera imbunatatirile necesare. De asemenea, nu este genul de afacere care sa se dezvolte singura, si vei avea nevoie de personal calificat, cu experienta, care sa se ocupe in permanenta de ferma.
 
Este important sa iesi in evidenta prin produse deosebite de concurenta, preturi avantajoase sau alte puncte forte. Incearca sa inchei contracte cu diverse fabrici de procesare a laptelui, cu abatoare sau chiar cu magazine alimentare bio, care vor sa vanda lapte de capra direct de la sursa.
 
Daca vrei sa afli mai multe despre cresterea caprelor, acceseaza www.crestereacaprelor.ideideafaceri.ro.
 


Tags: afaceri agricoleafaceri cu capreferma de capreafaceri cu animale

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Afaceri agricole pe care le poti incepe oricand

de Camelia Diaconu
21 Sep 2020
Agricultura a inceput sa fie unul dintre cele mai profitabile domenii de afaceri. Tot mai multi tineri isi doresc sa inceapa o afacere in mediul...

5 afaceri agricole pe care le poti incepe cu bani putini

14 Ian 2021
Domeniul agricol este o resursa inepuizabila de idei, afaceri, investitii si rezultate. Daca ne gandim la o afacere, care poate sa inceapa cu bani...

Afaceri agricole cu profit mare pe suprafete mici

de Marinache Horia Cristian
15 Iul 2015
Pentru a dezvolta o afacere profitabila in domeniul agricol, daca nu aveti o suprafata mare de teren, puteti opta pentru culturi de nisa care cunosc...

Ai 3000 de euro si un teren la tara? Iata 5 idei de afaceri agricole profitabile!

de Idei de afaceri
26 Dec 2023
In prezent, este indicat sa investesti in idei de afaceri la tara datorita faptului ca acest domeniu a inceput sa fie sustinut mai puternic de stat...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]