Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agricultura urbana

de Marian Curelaru 12 Mai. 2014 2665
1.83 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In numeroase orase, in tarile dezvoltate ca si in cele in curs de dezvoltare, agricultura urbana si periurbana (AUP) a inceput sa functioneze ca un amestec complex si divers de activitati de interes pentru productia alimentara. Acest tip de agricultura contribuie la aprovizionarea alimentara, indeosebi prin aportul de produse proaspete, asigura locuri de munca si venituri, contribuind in acelasi timp la imbunatatirea securitatii alimentare a locuitorilor oraselor.

Tot mai multi oameni din jurul lumii isi indreapta atentia spre agricultura urbana, cea care incurajeaza consumul alimentelor produse pe plan local. Agentia pentru Hrana si Agricultura a Natiunilor Unite (FAO) a definit agricultura urbana ca o industrie care produce, proceseaza si vinde hrana, raspunzand in mare parte nevoii zilnice a consumatorilor dintr-un oras sau o metropola, aplicand metode de productie intensive, folosind si refolosind resurse naturale si deseuri urbane pentru a produce culturi diverse.
FAO le propune municipalitatilor asistenta tehnica si consultanta in materie de programe si de politici, punandu-le la dispozitie cunostintele si capacitatile pe care le detine in domeniul agriculturii urbane si periurbane.
 
Problemele cheie sunt urmatoarele: implicatiile AUP asupra sanatatii si a situatiei sanitare; interdependentele dintre agricultura rurala si agricultura urbana sau periurbana; creditele si alte resurse necesare agricultorilor in zonele urbane si periurbane; nevoile de comercializare si de distributie conexe.
Good Green, o firma specializata in inverzirea acoperisurilor de bloc din New York, a inceput in 2008, impreuna cu proprietarul unui depozit de marfuri, proiectul Eagle Street Rooftop Farm, prin care si-au propus sa cultive legume pe acoperisul depozitului. Ferma de pe acoperis are aproape 560 de metri patrati si este lucrata de un agricultor expert, ajutat de ucenici si voluntari. Fermierii au impus principiile "agriculturii sprijinite de comunitate" (Community-supported agriculture), in care localnicii sunt loiali unei singure ferme, agricultorii si consumatorii impartind atat riscurile, cat si beneficiile productiei de hrana. Ferma de pe strada Eagle aprovizioneaza, de exemplu, si restaurantele elitiste din zona.
 
Prin cresterea produselor de care avem nevoie in apropiere de locul unde traim, reducem "kilometrii alimentari" asociati cu transportul pe distante lungi. De asemenea, obtinem cele mai proaspete produse posibile si suntem incurajati sa mancam in functie de sezon, considera locuitorii care beneficiaza de produsele Good Green.
 
Un alt beneficiu al agriculturii urbane este si faptul ca imbogateste spatiile verzi, diminueaza poluarea nociva, sporeste zonele de umbra si combate efectele neplacute ale caldurii.
In plus, gradinile de pe acoperisuri si de pe terase creeaza locuri pasnice pentru relaxare si contemplatie si pot atrage turistii.
 


Tags: agricultura urbana si periurbanafaoasistentaagricultura sprijinita de comunitate

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 1.83 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]