Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ai 3000 de euro si un teren la tara? Iata 5 idei de afaceri agricole profitabile!

de Idei de afaceri 26 Dec. 2023 88000
Ai 3000 de euro si un teren la tara? Iata 5 idei de afaceri agricole profitabile!
4.19 din 936 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In prezent, este indicat sa investesti in idei de afaceri la tara datorita faptului ca acest domeniu a inceput sa fie sustinut mai puternic de stat si de Uniunea Europeana. In plus, exista cerere pentru produse de calitate atat pe piata interne cat si externa. Asadar, povestea unor afaceri la tara de-abia incepe!

Daca ai 3000 de euro si ceva teren arabil, iata 5 idei de afaceri pe care le poti valorifica profitabil chiar din acest an.

1. Idei de afaceri la tara - cultura de sparanghel


In ultimii ani, odata cu aparitia si transmiterea emisiunilor culinare, sparanghelul a inceput sa fie foarte cunoscut, iar interesul oamenilor a crescut semnificativ .

Sparanghelul are nenumarate proprietati nutritive, perfecte pentru cei care adopta un stil de viata sanatos. Iar cum cererea a crescut, multi cauta producatori locali de la care sa se aprovizioneze cu aceasta costisitoare leguma, importul ei nefiind prea ieftin.

De aceea, cultura cu sparanghel poate fi perfecta pentru cei care isi doresc sa demareze o afacere care sa fie deosebita si care sa se incadreze in randul celor care sunt foarte cautate pe piata, insa nu exista oferta numeroasa. Cu alte cuvinte, aceasta cultura iti poate aduce succesul rapid. Insa, este destul de pretentioasa in ceea ce priveste ingrijirea.

Aceasta afacere aduce profit imediat, insa este nevoie de munca intensa si atentie din cauza daunatorilor. In prezent, kilogramul de sparanghel se vinde cu 30 - 50 lei. In aceasta cultura exista cerere din Romania, avand in vedere ca in ultimii ani consumul de sparanghel a crescut considerabil. 

2. Afaceri la tara cu plante aromatice si/sau medicinale


Fie ca este vorba despre busuioc, oregano, cimbru, menta sau salvie, va putem spune ca toate sunt plante medicinale si aromatice in acelasi timp, aflate la mare cautare pe piata.

Aceasta idee de afacere poate aduce profit din mai multe parti. Cateva dintre variantele propice ale acesteia sunt amenajarea gradinilor cu plante aromatice de catre persoanele fizice si comercializarea plantelor catre restaurante.

Interesant este ca sunt plante usor de cultivat. NU au nevoie de pesticide si feritilizatori pentru ca veti miza pe culturi BIO. In consecinta, costurile de intretinere vor fi mai mici iar preturile de vanzare vor fi mai mari. Ce va puteti dori mai mult de atat?

Iata 4 motive pentru a cultiva plante medicinale si aromatice in sistem ecologic >>

3. Afaceri profitabile la tara cu afine sau coacaze, mure sau catina


Daca aveti teren nu tocmai optim pentru orice fel de cultura, adica in panta, rapa, cu denivelari, pe care nu ati mai cultivat de mult timp nimic, tocmai v-ati gasit  idei de afaceri perfecte: cultura de afine, de coacaze sau de catina.

Pentru dezvoltarea unor astfel de afaceri, plantele au mare nevoie de atentie, mai ales impotriva bolilor si daunatorilor. Daca nu vrei sa vinzi fructele, ai posibilitatea procesarii unde poti obtine un produs finit cu valoare adaugata. Fiecare dintre fructele mentionate au diverse beneficii pentru organism, in orice forma de consumate. Astfel, vor fi mereu oameni interesati de astfel de produse ce aduc sanatate. 

4. Idei de afaceri la tara - cultura de turmeric


Condiment specific bucatariei indiene, turmericul era folosit in vechime pentru tratarea obezitatii, dar si ca leac pentru sistemul digestiv. Astazi, este recomandat in artrite, imbunatateste circulatia, previne afectiunile cardiovasculare si atacul cerebral.

Cultura de turmeric are nevoie de un sol fertil cu un drenaj bun, deoarece nu suporta stagnarea apei. Totodata, pentru a ajunge la maturitate este nevoie de 8 - 10 luni. Temperatura optima de dezvoltare a plantei este intre 20- 35° C. 

Turmericul contine un ingredient activ mai putin cunoscut - curcumina - caruia i se datoreaza protectia impotriva multor probleme de sanatate legate de inaintarea in varsta, inclusiv Alzheimer.

5. Idei de afaceri la tara - cultura de tutun


Tutunul este una dintre cele mai profitabile culturi aducand profituri generoase fermierilor. In plus, este o cultura subventionata de stat.

Pentru a primi subventia pentru tutun se depune dosarul la APIA iar verificarile se fac de Serviciul inspectii din Directia Agricola.
La un hectar se poate recolta o cantitate de 1500-2000 kg tutun uscat.

Avantajul acestei culturi este ca tutunul are capacitatea de a fi semanat ani la rand pe aceeasi parcela, chiar 15 ani. Este o varianta buna de afacere pentru un teren la tara, dupa graul de toamna. Daca procedati in acest fel, pregatirea terenului consta in aratura de vara la o adancime de 25 cm. 
 
Pentru a incepe o astfel de afacere trebuie sa aveti in vedere obtinerea unui contract cu un procesator, pentru a putea cultiva. In acest sens, cei interesati trebuie sa obtina si o autorizatie de la Directia pentru Agriculturta, iar Inspectoratul Judetean de politie trebuie sa fie instiintat. 

Da click aici pentru mai multe idei de afaceri la tara!



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afaceri agricoleidei de afaceri agricoleidei de afaceri la taraafaceri la tara

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.19 din 5 - 936 voturi.

Articole conexe

Afaceri agricole pe care le poti incepe oricand

de Camelia Diaconu
21 Sep 2020
Agricultura a inceput sa fie unul dintre cele mai profitabile domenii de afaceri. Tot mai multi tineri isi doresc sa inceapa o afacere in mediul...

Afaceri la tara pentru 2018

de Camelia Diaconu
10 Sep 2018
Sa iti infiintezi propria afacere in mediul rural acum, este cu mult mai simplu fata de anii trecuti, atunci cand cererea produselor agricole nu era...

5 afaceri agricole pe care le poti incepe cu bani putini

14 Ian 2021
Domeniul agricol este o resursa inepuizabila de idei, afaceri, investitii si rezultate. Daca ne gandim la o afacere, care poate sa inceapa cu bani...

Afaceri agricole cu profit mare pe suprafete mici

de Marinache Horia Cristian
15 Iul 2015
Pentru a dezvolta o afacere profitabila in domeniul agricol, daca nu aveti o suprafata mare de teren, puteti opta pentru culturi de nisa care cunosc...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]