Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alfabetul unei afaceri cu jocuri pentru oameni mari

de Patre Aldea 12 Sep. 2014 3318
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In prezent, paintball-ul este o forma de distractie binecunoscuta in Romania. Paintball-ul devine, pe zi ce trece, tot mai accesibil si acesta poate constitui punctul de plecare al unei afaceri profitabile.

Pentru paintball –- jocul cu bile, nu exista un manual al investitorului in domeniu. Totusi, un ghid minimal de orientare poate fi prezentat.

1. Investitia initiala in afacere.
Traian Paicu spune ca in cazul City Paintball a fost vorba de 14.000 de euro, suma care a fost recuperata in primii doi ani. Astazi, aceasta suma ar trebui indexata. Sa ne gandim numai ca pretul terenurilor a crescut de mai multe ori in ultimii ani – un metru patrat la marginea orasului care costa 1-2 euro poate ajunge sa coste pana la 30 euro in ziua de astazi.

Nu trebuie uitat faptul ca materialele de constructie au cunoscut si ele scumpiri spectaculoase in ultimii ani, pretul la ciment sau caramida crescand de cateva ori. Pe de alta parte, actualele companii de paintball au ridicat nivelul asteptarilor clientilor. Daca in anul 2000 era de ajuns un teren si echipamentul corespunzator, astazi e nevoie de dusuri, o terasa cocheta si dotari noi care sa faca jocul cat mai spectaculos. In aceste conditii, costurile de pornire ale unei astfel de afaceri sunt destul de greu de apreciat (oricum, intre 20.000 si 40.000 de euro).
 
2. Terenul de paintball.
“Am angajat cativa scenaristi profesionisti ca sa construiasca un poligon adevarat cu santuri, cazemate, foisoare, obstacole si poduri, astfel incat experienta jucatorului sa fie una foarte dinamica”, spune dl Paicu, de la City Paintball. In cazul in care nu dispuneti de banii necesarii achizitionarii unui astfel de teren, puteti inchiria unul sau puteti realiza un parteneriat cu jandarmeria sau politia care, in schimbul unui procent din profit, ar putea sa va puna la dispozitie diverse poligoane sau terenuri pe care le detin in exploatare.

3. Echipamentul de paintball
Sa nu va fie teama de posibilitatea aparitiei unor accidente in timpul unei partide. Bilele cu vopsea se sparg in momentul impactului cu jucatorul si, in general, provoaca o durere foarte usoara. Sunt doua tipuri de echipamente: in primul rand, e vorba de cele necesare participantilor la joc, in al doilea rand de cele care fac jocul cat mai atractiv si spectaculos: cazemate, foisoare, saci cu nisip, constructii usoare, orice obstacol.
 
Asociatia de Tir Sportiv Valahia pune la dispozitia doritorilor echipamente complete, atat pentru paintball cat si pentru celelalte sporturi (mountain-bike, speologie, alpinism), de la combinezon si echipament de lupta pana la casca de protectie. Practic, participantii trebuie sa aiba doar incaltaminte sport si voie buna.
 
4. Tipuri de jocuri.
Numarul acestora tine de imaginatia fiecaruia. Exista insa o serie de jocuri pentru care orice investitor ar trebui sa fie pregatit.

A. SWAT vs. Tero
2-4 echipe formate din maximum 5 jucatori fiecare. Echipele vor folosi bile de culori diferite. Echipele vor incepe din puncte de plecare diferite. Echipa care va reusi sa elimine toti jucatorii din echipa adversa avand cel putin un jucator neeliminat va fi desemnata castigatoare.
 
B. Capture the flag
2-4 echipe formate din maximum 5 jucatori fiecare. Echipele vor purta echipamente de culori diferite. Echipele vor incepe din puncte de plecare diferite, existand doua baze. Va fi alocat cate un tip de steag pentru fiecare echipa. Castiga echipa care strange toate steagurile din joc in propria baza.

C. Free for all
Fiecare jucator joaca pe cont propriu si ii are ca adversari pe toti ceilalti participanti. Castiga ultimul jucator care ramane neatins. Este un scenariu bun pentru antrenament si dezvoltarea agilitatii si perceptiei in joc a fiecaruia.

D. Captureaza obiectivul
2-4 echipe formate din maximum 5 jucatori fiecare. In cele 8 obiective principale exista semne de 4 culori diferite, cate una pentru fiecare echipa. La inceputul jocului fiecare echipa isi alege cate o culoare. Castiga echipa a carei culoare este in toate cele 8 obiective sau intr-un numar cat mai mare de obiective in 30 de minute.
Echipele vor avea culori diferite (bile).
 


Tags: afaceripaintballjocuribileafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Caciu: 150 de milioane de euro disponibile pentru digitalizarea IMM-urilor

de Bianca Tila
21 Mar 2024
Antreprenorii au posibilitatea de a beneficia de granturi de pana la 150 de milioane de euro pentru dezvoltarea tehnologiilor digitale avansate pe...

De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Spalatoriile auto self-service reprezinta o oportunitate foarte interesanta de afacere. Afla ce avantaje aduce aceasta optiune, cum sa iti calculezi...

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]