Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Aranjamentele florale, un inceput pentru o afacere

de Alexandra Popescu 20 Dec. 2017 22819
4.38 din 139 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cand iti doresti sa ai succes cu o afacere, cel mai bine este ca aceasta sa porneasca de la un hobby, pentru ca asa ai putea sa adaugi si mai multa pasiune in dezvoltarea acesteia. Desigur, inceputul este greu, asa este pentru oricine, insa unele afaceri nu necesita o cheltuiala foarte mare la inceput. Florile au fost, sunt si vor fi cautate.

Indiferent ca este o nunta, un botez, o onomastica sau pur si simplu o petrecere, oamenii cauta cele mai bune florarii pentru a face cele mai frumoase aranjamente. Desigur, multi isi doresc sa o faca pe bani putini, insa despre asta discutam putin mai incolo.

Incepe o afacere cu aranjamente florale. Asta nu inseamna ca trebuie sa iti deschizi o florarie direct, pentru ca poate fi costisitor, insa daca iti permiti si vrei sa faci pasul acesta de la inceput, este binevenit. Tot ce iti trebuie este talent, sa stii sa le faci astfel incat sa impresionezi si sa fie admirate.

Pentru inceput, iti poti deschide un site pe care sa postezi toate aranjamentele pe care le faci, astfel incat sa pari credibil sau te poti asocia cu un alt site pentru a capata notorietate, iar mai apoi sa continui pe cont propriu. Totusi, cred ca cea din urma varianta ar fi una mult mai eficienta.
Daca esti pasionat, inseamna ca ai mai avut comenzi de la cei apropiati, astfel putand sa dovedesti asta mult mai bine prin poze. Daca te asociezi cu un site mai cunoscut, acela va avea sigur o metoda de promovare prin social media, insa iti poti face si tu o pagina speciala unde sa iti promovezi munca.

Aranjamentele le poti face acasa sau intr-un garaj, atelier de care dispui. Vei avea nevoie, insa, de materia prima principala, florile, care se aprovizioneaza, in general, de la depozite speciale, asta daca nu ai o gradina impresionanta. Spre deosebire de cele de pe piata, florile achizitionate de la depozite sunt foarte ieftine, un fir de trandafir putand sa ajunga si la 2 lei. In plus, va trebui sa mai ai si folii pentru buchete, benzi colorate pentru decor si alte obiecte care te ajuta sa realizezi aranjamentul. Avantajul este ca nu trebuie sa le cumperi pe toate gramada, iar mai apoi sa se ofileasca, ci poti sa le iei atunci cand ai comenzi in cantitatea de care ai nevoie, nerisipind banii aiurea. Aranjamentele pentru evenimentele speciale sunt costisitoare, de la 60 de lei la cateva sute, pentru cele mai sofisticate. Doar un buchet cu 5 trandafiri costa 40 de lei.

Dupa ce ai capatat notorietatea necesara, iti poti deschide si o florarie. Aici va trebui sa cumperi zilnic florile, insa oamenii au nevoie tot timpul de ele. Mai mult, isi poti face reclama suplimentara cu ajutorul acesteia, devenind si mai mai cunoscut pe parcurs pentru aranjamentele frumoase pe care le faci. Insa, trebuie sa ai putina rabdare, pentru ca piata florariilor este foarte mare si exista foarte multi ofertanti.

Citeste aici cum a luat nastere afacerea Floria >>


Tags: afaceriaranjamente floraleafaceri floriafaceri de succes

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.38 din 5 - 139 voturi.

Articole conexe

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Extinderea afacerii. Cum iti finantezi cresterea?

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
In general, un partener strategic intra intr-o afacere in scopul de a cumpara in intregime afacerea, fie din prima tranzactie, fie in mai multe etape....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]