Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Politica noastra de Cookies.
Ideideafaceri.ro » Oportunitati de afaceri » Ce rase de porci cresc fermierii pentru o productie mare de carne?

Ce rase de porci cresc fermierii pentru o productie mare de carne?

de Victor Oancea la 12 Iun. 2011

Tags: cresterea porcilor, rase de porci de carne

Fermierii de pretutindeni aleg rasele care sunt renumite pentru greutatea lor mare, pentru hrana pe care o accepta si numarul de pui rezultati. Carnea de porc este preferinta de top pentru un procent important al populatiei mondiale iar cresterea porcilor reprezinta o oportunitate reala de marire a profiturilor.

Iata cateva rase de porci favorite care asigura o productie importanta de carne:

1.    Marele Alb. Probabil aceasta rasa este si cea mai cunoscuta pe meleagurile noastre. Acesti porci sunt raspanditi pe tot globul, fiind subiectul a numeroase incrucisari de rasa. Sunt preferati de crescatori datorita greutatii lor mari si chiar pentru instinctul matern al scroafelor. Acestea asigura puilor o mare cantitate de lapte. Puii rezultati sunt in numar mare si extrem de sanatosi.

2.    Mangalita. In prezent, acesti porci sunt crescuti pentru carnea obtinuta in cantitati mari si fara continut de colesterol la fel de ridicat ca in situatia porcilor apartinand altor rase. Fermierii trebuie sa fie constienti ca aceasta rasa se dezvolta mai incet si necesita costuri de intretinere mai mari, dar si calitatea carnii este superioara.

3.    Marele Negru. Aceasta rasa este cunoscuta pentru cantitatea uriasa de carne rezultata. Exista un raport favorabil carne macra-grasime. In intreaga lumea, aceasta rasa este preferata pentru gustul si suculenta carnii sale. Porcii apartinand acestei rase sunt neagresivi si usor de crescut.

4.    Landrace American. Aceasta este descendenta rasei Landrace Danez. Scroafele sunt favorite pentru numarul mare de pui pe care il ofera si datorita rezistentei la boli.

5.    Landrace Belgian. Acesti porci sunt achizitionati pentru crestere datorita cantitatii de carne rezultata si datorita performantelor mari de reproducere. Au o constitutie puternica si sunt considerate porci rezistenti la boli si la conditii climatice mai aspre.

6.    Duroc. Porcii apartinand acestei rase sunt recunoscuti pentru carnea macra si gustoasa. In America sunt considerati ca fiind cei mai buni porci de carne, nu atat pentru cantitatea obtinuta cat pentru calitate si continutul mai redus de colesterol.







Distribuie acest articol in reteaua de socializare preferata





 

Articole conexe




Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton

Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare

Abonare newsletter Aboneaza-te GRATUIT la "

Newsletter-ul Idei de afaceri" pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Club Idei de Afaceri

- Intrebarea zilei

CAEN si formalitati pentru realizare si vanzare carti scrise de mine

Intrebare: Buna ziua,

as vrea sa stiu care sunt codurile CAEN si formalitatile necesare pentru a realiza carti diverse, cu ISBN de autor (adica fara editura), pe care sa le vand in diverse forme (vanzare directa la comanda, automat de produse, targ de carte etc.).
Ca forma juridica, e vorba de intreprindere familiala.

Raspuns: Din punct de vedere juridic, codurile CAEN prevad comertul cu amanuntul, fie in magazine...  [citeste tot raspunsul aici]

Comentarii
0 comentarii






Newsletter zilnic GRATUIT

Primesti cadou Raportul Special "Cum sa fii creativ si productiv in afaceri in 2014"

Revista Idei de Afaceri

Martie 2014
Revista Idei de Afaceri