Ideideafaceri.ro » Oportunitati de afaceri » Ce rase de porci cresc fermierii pentru o productie mare de carne?

Ce rase de porci cresc fermierii pentru o productie mare de carne?

de Victor Oancea la 12 Iun. 2011

Tags: cresterea porcilor, rase de porci de carne

Fermierii de pretutindeni aleg rasele care sunt renumite pentru greutatea lor mare, pentru hrana pe care o accepta si numarul de pui rezultati. Carnea de porc este preferinta de top pentru un procent important al populatiei mondiale iar cresterea porcilor reprezinta o oportunitate reala de marire a profiturilor.

Iata cateva rase de porci favorite care asigura o productie importanta de carne:

1.    Marele Alb. Probabil aceasta rasa este si cea mai cunoscuta pe meleagurile noastre. Acesti porci sunt raspanditi pe tot globul, fiind subiectul a numeroase incrucisari de rasa. Sunt preferati de crescatori datorita greutatii lor mari si chiar pentru instinctul matern al scroafelor. Acestea asigura puilor o mare cantitate de lapte. Puii rezultati sunt in numar mare si extrem de sanatosi.

Suportul ergonomic pentru spate
 
dispozitiv eficient de sprijin al coloanei vertebrale
asigura o pozitie corecta si confortabila

>> Click AICI <<

 

2.    Mangalita. In prezent, acesti porci sunt crescuti pentru carnea obtinuta in cantitati mari si fara continut de colesterol la fel de ridicat ca in situatia porcilor apartinand altor rase. Fermierii trebuie sa fie constienti ca aceasta rasa se dezvolta mai incet si necesita costuri de intretinere mai mari, dar si calitatea carnii este superioara.

3.    Marele Negru. Aceasta rasa este cunoscuta pentru cantitatea uriasa de carne rezultata. Exista un raport favorabil carne macra-grasime. In intreaga lumea, aceasta rasa este preferata pentru gustul si suculenta carnii sale. Porcii apartinand acestei rase sunt neagresivi si usor de crescut.

4.    Landrace American. Aceasta este descendenta rasei Landrace Danez. Scroafele sunt favorite pentru numarul mare de pui pe care il ofera si datorita rezistentei la boli.

5.    Landrace Belgian. Acesti porci sunt achizitionati pentru crestere datorita cantitatii de carne rezultata si datorita performantelor mari de reproducere. Au o constitutie puternica si sunt considerate porci rezistenti la boli si la conditii climatice mai aspre.

6.    Duroc. Porcii apartinand acestei rase sunt recunoscuti pentru carnea macra si gustoasa. In America sunt considerati ca fiind cei mai buni porci de carne, nu atat pentru cantitatea obtinuta cat pentru calitate si continutul mai redus de colesterol.



Autor: Victor Oancea






Votati pagina "Ce rase de porci cresc fermierii pentru o productie mare de carne?":
Rating:

Nota: 4.08 din 6 voturi
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!




 

Articole conexe




Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton

Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare

Abonare newsletter Aboneaza-te GRATUIT la "

Newsletter-ul Idei de afaceri" pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Club Idei de Afaceri

- Intrebarea zilei

cunicultura

Intrebare: Stie cineva daca s-a mai deschis abatorul de iepuri de la Cluj? Vreau sa infiintez o ferma de crestere a iepurilor. Ce parere aveti?

Raspuns: Multumesc pentru raspuns ,o sa incerc sa iau legatura cu ei.  [citeste tot raspunsul aici]

Comentarii
0 comentarii






Newsletter zilnic GRATUIT

Primesti cadou Raportul Special "Afacere de succes in 2015 - 20 de sfaturi si trucuri"

Revista Idei de Afaceri

octombrie 2014
Revista Idei de Afaceri
X