Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce trebuie sa stii despre cultura de goji

de Alina Constantinescu 27 Oct. 2020 6177
4.28 din 9 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Intretinerea usoara a plantatiei cat si modalitatile diverse de valorificare a productiei sunt cele doua mari avantaje ale unui plantatii de goji. Mai mult, fructele sunt foarte apreciate pentru beneficiile pe care le ofera sanatatii.

Agricultorii care se hotarasc sa infiinteze o plantatie de goji pot obtine venituri de pana la 40.000 de euro in al cincilea an de la plantare, raportate la o investitie initiala de 10.000 de euro.

Fructele se pot consuma ca atare, sub forma de dulceata sau sirop. Inainte de inceperea afacerii trebuie sa se realizeze un plan de afaceri bine pus la punct.

Terenul trebuie arat si discuit. Anotimpul cel mai potrivit pentru cultivarea fructelor este primavara, pentru un hetar de teren fiind necesare aproximativ 3.500 de plante.

"Daca se planteaza in toamna este nevoie ca planta sa fie de minim 40 de cm, pentru ca atunci planta este lemnificata si are toate sansele sa treaca peste iarna. Daca incepe din primavara exista varianta mai putin costisitoare de plante din rasaduri sau butasi la 3 lei/buc. Pana in iarna ajung la dimensiunea necesara plantarii in camp", a explicat Marin Constantin pentru business24.ro.

Foto: pixabay.com
 
Mai mult, pentru buna dezvoltarea a plantelor, fermierul recomanda utilizarea unui sistem de irigatii.

"Sistemul de irigat este foarte util. Un sistem de irigat prin picurare este mult mai ieftin si mult mai eficient. Este si consumul de apa mai mic si planta primeste cat are nevoie", a precizat agricultorul.

Pentru a proteja plantele, trebuie sa aiba in vedere si utilizarea unor ingrasaminte naturale: biohumus, dolomita, gunoiul de grajd.

Productia estimata in anul 5 de maturitate este de 3.500 kg de fructe uscate. Veniturile estimate sunt destul de mari, in conditiile in care un kg de fructe uscate se vinde cu 57-60 de lei, iar cele proaspete cu 25-30 de lei/kg.



Tags: cultura de gojiafacere cu gojiplantatie de goji

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.28 din 5 - 9 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]