Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cea mai simpla afacere - confectionarea de lumanari ornamentale pentru cununie si botez

de Stanciu Ioana 23 Feb. 2016 3840
4.09 din 11 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Iata o afacere extrem de atragatoare pentru numerosi romani cu spirit de antreprenor. O astfel de lumanare este formata dintr-o tija prevazuta cu fitil , iar pe suprafata exterioara a tijei sunt lipite la cald niste ornamente realizate din benzi dantelate simple sau cu model , alternand cu flori sau cu forme stilizate, colorate adecvat.

Procedeul de ornamentare a lumanarii, cuprinzand o etapa de incalzire a lumanarilor intr-un vas cu apa calda, pentru aplicarea unui ornament la aceeasi temperatura pe suprafata ei exterioara, dupa care ansamblul tija-ornament, pentru consolidare, se insereaza succesiv in bai cu apa calda si rece.

Se cunosc lumanari ornamentale, realizate prin injectarea sub presiune a cerii sau a altui material plastic, intr-o matrita metalica de precizie, dupa care este acoperita cu o mixtura rezistenta la o temperatura inalta. Dezavantajul realizarii acestor lumanari ornamentale consta in costul ridicat al matritelor.

Se cunoaste, de asemenea, un procedeu de ornamentare a lumanarilor in care suprafata tijei lumanarii este modelata manual, la o anumita temperatura, sub forma unui ornament. Dezavantajul acestui procedeu este diminuarea rezistentei mecanice a lumanarii.

Se mai cunoaste un procedeu in care, pe suprafata tijei lumanarii, se aplica o banda de material celulozic nefibros, cu model pictat. Aceasta banda se fixeaza la caldura pe tija lumanarii ornamentand-o. Dezavantajul acestui procedeu consta in aprinderea sau topirea benzii din material celulozic nefibros, cu model, in momentul in care flacara lumanarii ajunge in dreptul ei.

Problema pe care o rezolva aceasta inventie este de a realiza o lumanare ornamentala, cu ornamente divers colorate, pastrand neschimbate  proprietatile fizico-mecanice ale acesteia.

Lumanarea ornamentala, conform inventiei, inlatura dezavantajele mentionate, prin aceea ca este formata dintr-o tija prevazuta cu fitil, iar pe suprafata exterioara a tijei sunt lipite la cald benzi dantelate simple sau cu model, alternand cu flori sau forme stilizate, avand culoare uniforma sau culori alternante cu culoarea tijei.

Modul de realizare
Procedeul de ornamentare a unei lumanari, conform inventiei, consta, intr-o prima faza, in introducerea tijei lumanarii in pozitie verticala, intr-un vas cu apa, avand temperatura de 40-450C, timp de 20-25 de secunde, in faza a doua, se extrage lumanarea din vasul cu apa si se fixeaza pe un stativ, in vederea aplicarii unor ornamente, urmand consolidarea ansamblului tija-ornament, prin imersari succesive, timp de 4-5 secunde, intr-un vas cu apa calda la temperatura de 40-450C,respectiv cu apa rece la temperatura de 18-200C.

Prin realizarea lumanarii ornamentale, conform procedeului inventiei, se obtin urmatoarele avantaje:
– nu se modifica proprietatile fizico-mecanice ale lumanarii;
– lumanarea ornamentala policrom se obtine cu foarte mare usurinta;
– productivitate mare.


Tags: afacerelumanariafacere simpla

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.09 din 5 - 11 voturi.

Articole conexe

De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Spalatoriile auto self-service reprezinta o oportunitate foarte interesanta de afacere. Afla ce avantaje aduce aceasta optiune, cum sa iti calculezi...

Afacere cu gemuri. Viziune si strategie

de Idei de afaceri
24 Ian 2024
Europa este o piata concurentiala extrem de competitiva. Daca in tara noastra, de cele mai multe ori, afacerile se pornesc si se deruleaza „dupa...

Cresterea lipitorilor. O afacere dezvoltata in Romania

de Idei de afaceri
11 Nov 2022
A fost o vreme cand incasarile din vanzarea de lipitori in Franta au fost mai mari decat cele din vanzarea de cereale. Nemtii folosesc pe scara larga...

Avantajele investitiei intr-o afacere cu flori in ghiveci

de Idei de afaceri
20 Oct 2023
Afacerile includ investitii importante, insa nu doar sumele trebuie luate in calcul. Atunci cand vrei sa investesti intr-o afacere, cu flori in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]