Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Certificatul Excellent SME premiaza performanta IMM-urilor

de Marian Curelaru 25 Feb. 2014 2849
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Camera de Comert si Industrie Brasov, in colaborare cu Camera de Comert si Industrie (CCI) a municipiului Bucuresti si Coface Romania, au organizat la Brasov prima conferinta regionala de lansare a instrumentului care premiaza performanta obtinuta de companiile care activeaza in sectorul IMM, din punctul de vedere al riscului comercial si al sigurantei in afaceri.

Pentru firme, Certificatul Excellent SME este un produs important pentru ca ajuta la promovarea relatiilor de afaceri in Romania, asigurand o mai mare transparenta, o mai mare credibilitate companiilor mici si mijlocii.

Certificatul este emis de catre Camera de Comert a municipiului Bucuresti, dupa confirmarea incadrarii companiei in categoria de risc comercial scazut, realizata de catre Coface Romania prin intocmirea unui raport de credit actualizat si atesta stabilitatea companiei din punctul de vedere al situatiei financiare, al datoriilor la bugetul de stat, al incidentelor de plata si al situatiei juridice.

Acest produs online este un proiect inceput anul trecut de Coface, impreuna cu Camera de Comert si Industrie a municipiului Bucuresti. "Inca de la inceputul anului 2013, lansarea acestui instrument de promovare a companiilor performante a marcat implicarea noastra constanta in dezvoltarea si sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii, intr-un mediu de afaceri greu incercat. Certificatul Excellent SME sustine economia romaneasca prin evidentierea firmelor puternice si urmareste identificarea unor parteneri de succes cu care merita sa faci afaceri", a declarat, in cadrul conferintei regionale, Constantin Coman, Country Manager Coface Romania.



"Viteza cu care se deruleaza acum afacerile si implicit timpul in care trebuie sa se ia deciziile impun uitilizarea unor instrumente performante, in timp real, cum este cazul Certificatului Excellent SME, care ofera IMM-urilor performante posibilitatea de a-si prezenta in orice moment starea lor de bonitate juridica si financiara si, pe de alta parte, atrage partenerii de afaceri care vor sa elimine cat mai mult riscurile", a afirmat Presedintele Camerei de Comert si Industrie Brasov, Nicolae Tucunel.

La noua luni de la lansarea oficiala a produsului, 123 de IMM-uri beneficiaza de certificarea CCI Bucuresti si Coface Romania. Dintre acestea, 91% au cifra de afaceri de peste 10 milioane de lei. 41% dintre firme provin din comert, 18% din servicii, 16% din domeniul productiei, 13% din constructii si 12% din transporturi.

Certificatul Excellent SME poate fi retras daca evaluarea de risc comercial scade sub 6. Au fost si cazuri de retragere a Certificatului Excellent SME a subliniat reprezentantul Coface, care a tinut sa precizeze ca riscurile comerciale sunt tot mai ridicate, daca se are in vedere ca gradul de indatorare a IMM-urilor este alarmant.

In urmatoarea perioada, vor mai avea loc astfel de conferinte regionale la Cluj, Timisoara si in alte orase mari, unde exista un mediu de afaceri cu potential ridicat.


Tags: immperformantecertificat excellent smecofacerisc comercialsiguranta in afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Caciu: 150 de milioane de euro disponibile pentru digitalizarea IMM-urilor

de Bianca Tila
21 Mar 2024
Antreprenorii au posibilitatea de a beneficia de granturi de pana la 150 de milioane de euro pentru dezvoltarea tehnologiilor digitale avansate pe...

MIPE: Apeluri de proiecte de 400 milioane de euro pentru sprijinirea IMM-urilor

de Bianca Tila
23 Aug 2022
Apelul pentru contractarea granturilor-ajutor de stat de catre intreprinderile mici si mijlocii, pe Masura 4.1.1 demareaza astazi. Ministerul...

Programul Primul Robot, propus pentru IMM-uri

de Florin Amariei
26 Feb 2021
Fondatorul Iceberg propune infiintarea Programului Primul Robot pentru IMM-uri care sa ajute firmele mici cu cresterea productiei si automatizarea....

ARB arata cum ar putea creste productivitatea IMM-urilor romanesti

de Florin Amariei
21 Iun 2019
Asociatia Romana a Bancilor (ARB) arata cum ar putea creste productivitatea IMM-urilor romanesti cu cateva masuri minime. "Am considerat...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]