Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Colt de Paine, afacere de familie deschisa cu 70% ajutor de la stat

de Idei de afaceri 26 Oct. 2017 9503
4.13 din 15 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

S-au gandit la o afacere timp de 10 ani si abia in urma cu aproape patru ani si-au facut curaj sa-si deschida propriul business. Claudiu si Ana Fruntelata, o familie originara din judetul Mehedinti, au pus pe picioare brutaria Colt de Paine.

Pentru a reusi sa-si deschida afacerea au aplicat pentru un program de sprijinire a antreprenorilor derulat de guvern. Prin intermediul acestui program de finantare au obtinut 70% din investitia de 20.000 de euro necesara doar pentru achizitionarea echipamentelor. Brutaria a inceput sa functioneze la inceputul lunii martie 2014 in Capitala, iar in prezent are peste 100 de clienti pe zi.

„Ideea de a face o brutarie a aparut mai demult, insa s-a fixat mai mult de cand au aparut copiii si am incercat sa le dam mancare sanatoasa, iar cum painea era unul dintre alimentele preferate ale lor, timp de aproximativ un an am tot incercat sa gasim paine buna si naturala. Motivul principal pentru care ne-am facut curaj anul trecut sa incepem o astfel de afacere a fost ca abia atunci am descoperit aceasta schema de minimis, determinati fiind si de faptul ca la compania pentru care inca lucram situatia era destul de incerta“, spune Claudiu Fruntelata.

Pe langa investitia facuta in echipamente acoperita, in mare parte, de finantarea primita de la stat, el si sotia sa au cheltuit cei mai multi bani pe amenajarea spatiului.

„Am scris planul de afaceri in cateva zile. Am incercat sa obtinem informatii de la autoritati despre modul in care trebuie amenajat spatiul, care sunt dotarile necesare, deoarece trebuia sa detaliem aceste aspecte in proiect, insa nu am reusit sa obtinem un sprijin real si in timp util. Asa ca am inceput sa citim tot ce am gasit despre domeniu, am urmat ghidurile de bune practici ale asociatiilor de profil si legislatia aferenta, dar au aparut multe neclaritati si conditii pe care am crezut ca nu le vom putea indeplini“, explica antreprenorul.

Pana la urma cei doi antreprenbori au reusit sa depaseasca acesste piedici si afacerea lor este din ce in ce mai profitabila.
Brutaria Colt de Paine face in prezent circa 100 de paini pe zi din noua sortimente (printre care paine neagra, cu cartofi copti, cu branza, praz sau ardei rosu), insa face si biscuiti si alte produse de patiserie dupa retete de familie.

Citeste si articolul "Cum iti deschizi o brutarie profitabila?"

Sursa: www.profit360.ro




Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afacere de familieafacere profitabilabrutariecolt de paine

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.13 din 5 - 15 voturi.

Articole conexe

Afacere profitabila cu fructe si legume uscate

de Florin Amariei
24 Apr 2019
Romanii incep sa aprecieze din ce in ce mai mult lucrurile 100% naturale, asadar o afacere cu fructe si legume uscate poate fi profitabila!...

Afacere profitabila - investitie minima

de Camelia Diaconu
25 Nov 2020
Inceputul unei afaceri poate fi mai greu atunci cand in spate nu ai suficienta experienta, dar nici un buget cu care esti pregatit sa risti. Din...

5 Tari in care poti incepe o afacere profitabila

de Camelia Diaconu
22 Nov 2018
Locul in care alegi sa iti incepi o afacere este punctul cheie al business-ului. Antreprenorii care isi doresc sa aiba o afacere de succes, trebuie...

3 tipuri de legume cu care poti incepe o afacere profitabila

de Camelia Diaconu
05 Mar 2020
Ramanem in mediul urban si continuam lista cu cele mai profitabile afaceri din domeniul agricol Lista legumelor consumate de romani este una variata,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]