Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comunitatile rurale si-ar putea vinde produsele online

de Marian Curelaru 27 Mar. 2014 2668
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Accesul la internet ar aduce importante oportunitati comunitatilor rurale, care si-ar putea vinde produsele locale in tara si in strainatate, si nu numai catorva turisti, a aratat Paul-Andrei Baran, directorul programului Biblionet, la conferinta Mediafax Talks about Digital Europe.

Paul-Andrei Baran, directorul programului Biblionet, prin care bibliotecile publice sunt dotate cu calculatoare conectate la internet, a povestit ca sora sa, jurnalista in domeniul turismului, stabilita in SUA, a venit la Bucuresti in weekend, apoi au mers sa vada frumoasa comuna Viscri, informeaza Mediafax. Acolo nu exista un POS, asa ca pentru fiecare produs sau serviciu trebuie platit cu cash. "De exemplu, am fost cu copiii la fierar si au facut mai multe obiecte. A trebuit sa platim cu cash. Cand am mers cu caruta printre dealuri, tot cu cash". Baran a povestit ca sora lui l-a intrebat de ce, spre exemplu, proprietarii de pensiuni nu fac intelegeri cu toti cei care ofera servicii, astfel incat nota de plata sa vina la pensiune, sa centralizeze toate serviciile intr-un singur loc si clientul sa poata plati totul o data, comod, cu cardul.

O alta dificultate de care s-a lovit sora din America a fost faptul ca nu era posibil sa comande si de pe Internet produsele localnicilor, precum papucii de lana sau minunatele gemuri care se fac acolo.

"In Viscri cred ca sunt trei sau patru pensiuni frumoase care sunt investitii din afara localitatii. Nu sunt oameni din sat, au venit din Bucuresti si din alte parti si au investit acolo. Dar ce-ar fi daca localnicii ar putea sa vanda papuci si alte servicii online, si ei ar putea sa investeasca in casutele lor, sa inceapa sa renoveze, sa vanda acest spatiu pentru o noapte - doua - trei? Cum ar creste atunci orasul?", a intrebat retoric directorul Biblionet.

Prin programul Biblionet, in ultimii sase ani, 750.000 de romani au avut pentru prima oara acces la internet, a spus Baran. De asemenea, prin acest program se incearca si indrumarea oamenilor din mediul rural sa inteleaga lucruri precum online banking sau e-commerce.

Insa, din cele aproximativ 3.100 de comunitati din Romania (numarul aproximativ al oraselor si comunelor din Romania, n.r.), numai 2.800 au biblioteci publice, a atras atentia directorul Biblionet, precizand ca la Viscri nu exista o biblioteca publica, iar in scoala de acolo sunt doua calculatoare, dar fara internet.

"Trebuie sa lucram impreuna sa vedem cum o sa abordam acesti oameni", a spus Baran, subliniind ca, prin intermediul internetului, oameni ca cei din Viscri ar avea acces pe niste piete imense, de unde ar obtine bani pe care sa-i investeasca la ei in comunitate. Astfel, a concluzionat el, se pune problema crearii unor proiecte pentru sprijinirea comunitatilor locale sa isi vanda produsele nu numai catre sapte turisti pe zi, ci catre milioane de oameni din tara si din afara.


Tags: comunitati ruraleacces la internetoportunitatipaul-andrei baran

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

3 oportunitati grozave post-pandemie pentru afacerile mici

de Florin Amariei
11 Nov 2020
UE, SUA si Rusia au anuntat ca exista cel putin doua variante viabile de vaccin anti-Covid-19, asadar afacerile mici au la dispozitie 3 oportunitati...

Oportunitati noi de export in China facilitate de MMACA

de Florin Amariei
26 Iun 2019
Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (MMACA) anunta noi oportunitati de export in China pentru care statul va acorda un...

Oportunitati de afaceri cu produse din piele naturala

de Camelia Diaconu
10 Iun 2019
Produsele din piele naturala se bucura de succes inca din cele mai vechi timpuri, chiar din anul 3500 i Hr. În prezent, pielea este considerata unul...

5 Oportunitati de afaceri pentru luna decembrie

de Camelia Diaconu
26 Nov 2019
Afacerile sezoniere sunt de multe ori o sursa substantiala de venit, de aici si tot mai multe afaceri deschise doar vara sau pe timp de iarna. Astazi...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]