Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Creatie de moda - Antreprenoriat pentru cei cu talent

de Maria Nicutar 21 Iun. 2011 5098
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile din acest domeniu sunt ultra-profitabile, nu mai exista loc de indoieli. Ne uitam la marii creatori si ne gandim cum ar fi daca am incepe o cariera in aceasta directie. Ni se potriveste? Cum se incepe o afacere de creatie de moda? De ce avem nevoie? Mai avem timp sa ne specializam in acest domeniu? Si cum am putea concura cu greii din aceasta industrie?

Creatorii de moda sunt artisti inainte de antreprenori. Exista o nevoie certa pentru simt estetic si al proportiilor, pentru managementul culorilor, formelor si texturilor. Dar toate se pot invata. Nici talentul nu este ceva cu care sa ne nastem, ci se perfectioneaza si se cizeleaza in timp.

Creatorii de moda actuali urmeaza cursuri specializate si acreditate pentru a dobandi cunostintele necesare pentru a-si proiecta ideile in realitate si fac acest lucru la orice varsta.  Lucreaza cu ajutorul software-urilor de inalta tehnologie ce simuleaza realitatea si care au la baza grafica, tabletele de sketch graphic si multe alte instrumente care le permit sa fie la actualitate cu noile trenduri in materie de creatie de moda.

Acesti profesionisti nu se ocupa doar cu designul vestimentar, ci si cu cel al accesoriilor. Ei trebuie sa imbine functionalul cu esteticul si trebuie sa evalueze pretul pentru productia si comercializarea produselor finale. Acestia trebuie sa aleaga intre diferite materiale, texturi, culori pentru a proiecta produse ce pot fi purtate in anumite conditii si imprejurari.

Pentru a deveni creator de moda este recomandat sa urmati cursurile unei scoli de arta, de grafica, de design si oricare altul care vi se pare ca s-ar preta pe nisa specifica pe care doriti sa va specializati. Pentru a castiga experienta in acest domeniu puteti sa colaborati cu o casa de moda si sa invatati cateva secrete folositoare inainte de a porni la drum in afaceri.

Veti avea nevoie de un studio pentru proiectarea si manufacturarea matritelor pentru produsele finale si de croitori, in cazul in care nu detineti abiliti in aceasta directie. Desigur, puteti sa va ocupati doar de partea de design si sa va concentrati pe proiectarea de creatii unice.

Nu ignorati faptul ca veti avea nevoie de timp si energie, bani si mult exercitiu pentru a va ridica la nivelul creatorilor cu renume in domeniul ales si de multa originalitate pentru a-i intrece in vanzari.




Tags: creatie modacreator de modaafacere creatie moda

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]