Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cultivarea boabelor de soia iti poate deschide drumul succesului in afaceri

de Andrioae Ruxandra 13 Aug. 2014 3593
2.63 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Boabele de soia reprezinta o oportunitate profitabila de afacere, iar daca esti interesat sa iti deschizi propriul business cu soia, afla ca aceasta planta este utilizata ca un substituent al carnii, ca fertilizator si ca hrana pentru animale.

 
Mai jos ai cateva sfaturi utile pentru demararea afacerii tale cu soia. Vei descoperi cum sa te ocupi de cultivarea boabelor, de recoltarea si depozitarea acestora.
 
Inainte sa plantezi boabele de soia, poti testa solul terenului pe care il ai, pentru ca acestea cresc cel mai bine in tipurile de sol care nu sunt nici acide si nici alcaline. Pentru a creste alcalinitatea solului este nevoie sa adaugi sulfat de amoniu; pe langa acesta, este recomandabil sa fertilizezi solul, in cazul in care nu este deja destul de fertil. 
 
Desi soia este o planta care poate fi plantata in orice sezon, antreprenorii cultiva aceste boabe in lunile mai, pentru ca in octombrie sa culeaga roadele. Soiurile de soia difera si depind de mediul in care cresc. Trebuie sa alegi, asadar, ce fel de soia vei planta.
Cultura ta de soia trebuie sa aiba conditii favorabile cresterii, astfel incat sa beneficiezi de o productie mare. Te poti interesa la nivel local daca exista o mare cerere de soia pe piata si daca in acea zona exista posibilitatea sa poti creste propria cultura. Daca nu, va trebui sa iti alegi o zona favorabila dezvoltarii plantei. Daca afacerea ta va avea succes, te vei putea extinde in scurta vreme.
 
Cultivarea presupune anumite cerinte, precum cultivarea la un anumit spatiu intre randuri sau spatierea fara randuri. Plantele trebuie udate constant si protejate de insecte. Productia cu soia se poate intinde pe circa 300 de acri, dar depinde si de fondurile tale si de conditiile solului din zona respectiva.
 
Echipamentul de recoltare a culturii de soia presupune reducerea riscului de a rupe sau distruge boabele ajunse la maturitate. Aceeasi atentie trebuie mentinuta si atunci cand trebuie sa depozitezi boabele de soia. Acestea trebuie depozitate intr-un mediu curat si ferit de atacurile insectelor. Boabele si containerele in care sunt depuse trebuie sa fie uscate si curate. Poti evita atacurile insectelor tinand boabele de soia la umbra si in spatii inchise, dar aerisite. Nu este recomandat sa aplici insecticide, pentru ca acestea implica anumite costuri suplimentare (cu cat ai o recolta mai mare, cu atat vei cheltui mai mult pe cantitatea de insecticid). 
Daca totusi doresti sa aplici insecticid, ia legatura cu alti crescatori de soia pentru a afla ce insecticide speciale poti aplica pe cultura ta de soia.
 
Este important sa ai un plan de afaceri pentru a putea prevedea profitul si riscurile afacerii, cheltuielile initiale si cele care vor fi necesare pe parcurs. Daca afacerea ta va avea succes, vei putea sa devii furnizor si sa inchei contracte cu diverse fabrici de procesare a boabelor de soia, care apoi vor fi distribuite in restaurante, magazine alimentare, fast-food etc. 
 
Sursa: www.startupbizhub.com
 


Tags: afaceriidei de afacerisoiaboabe de soiaafaceri soiasucces in afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.63 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Extinderea afacerii. Cum iti finantezi cresterea?

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
In general, un partener strategic intra intr-o afacere in scopul de a cumpara in intregime afacerea, fie din prima tranzactie, fie in mai multe etape....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]