Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Culturile exotice cu profituri mari in Romania

de Alexandra Popescu 17 Iun. 2014 3960
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Romania este tara in care orice culturi pot fi cultivate, datorita climatului. Aici intra si culturile exotice, care sunt adaptabile climatului nostru si care aduc profit de mii de euro. Cand vorbim de exotic, ne referim strict la plantele care se pot adapta, nu la citrice sau la banane.

 
In Romania sunt mii de hectare de teren agricol care nu sunt muncite, fiind acoperite cat vezi cu ochii de maracini si iarba. Exista, in schimb, si oameni care au stiut sa profite de aceasta situatie si au inceput sa cultive specii exotice si profitabile, importandu-le si aclimatizandu-le. 
 
Culturile de lavanda, mac alb, armurariu sau specii de capsuni uriase sunt doar unele dintre cele care pot fi plantate pe teritoriul mioritic, ele fiind importate din sudul Frantei, din zonele mediteraneene, dar si din Asia. Aceste specii s-au adaptat foarte bine conditiilor climatice romanesti, nefiind pretentioase. 
 
In plus, nu ai nevoie de suprafete mari agricole pentru a le cultiva, ele aducand profit mare si din cateva hectare. Calitatile acestor culturi sunt nenumarate, de aici venind si veniturile care nu sunt de neglijat.
 
De exemplu, lavanda este o planta medicinala aromatica, foarte cautata, mai ales in industria farmaceutica sau in cea cosmetica. Un hectar de lavanda aduce o productie de 4-5 tone, profitul anual ajungand si la 7.000 de euro la hectar. Deloc neglijabil!
 
Daca macul negru il gasim cu usurinta in Romania, iata ca macul alb s-a adaptat si el la climatul temperat-continental al tarii. Acesta este folosit in patiserie, dar si in industria farmaceutica pentru morfina. Un kilogram de semanta de mac alb costa in jur de 5-6 euro, iar un hectar produce in jur de 1.000 de kilograme de mac alb. De aici reiese ca profitul se incadreaza in jurul sumelor de 4.000 – 5.000 de euro, iar costurile se ridica la cateva sute de euro.
 
Armurariul este o planta de care nu multe persoane au auzit, care seamana cu niste maracini, in prima instanta. Aceasta planta contine o substanta foarte scumpa, numita silimarina, foarte cautata in industria farmaceutica, fiind un leac pentru bolile hepatice. 
 
Chiar daca armurariul nu este atat de rentabil precum alte culturi, el nu necesita conditii speciale si intretinere, care costa si ele, fiind foare rezistent secetei sau daunatorilor naturali. La un hectar se obtine 1 tona de armurariu, care se vinde cu 1.000 – 1.200 de euro. 
Comercializarea acestor culturi se poate face si in Romania, dar occidentul este piata care prezinta cea mai mare cerere. Austria si Germania cauta lavanda, de exemplu.
 
Cum nu exista multe culturi de acest gen in Romania, deci nici productie prea mare nu exista, tinerii afaceristi care doresc sa se orienteze catre speciile de plante exotice adaptabile au un mare plus. Acestea sunt culturi neconventionale, dar foarte promitatoare.
 


Tags: afaceriafaceri agricoleafaceri culturi exoticeafaceri profitabilelavandamac albarmurariu

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Extinderea afacerii. Cum iti finantezi cresterea?

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
In general, un partener strategic intra intr-o afacere in scopul de a cumpara in intregime afacerea, fie din prima tranzactie, fie in mai multe etape....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]