Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum alegi cea mai potrivita oportunitate de afaceri

de Stefania Tale 03 Mar. 2011 6131
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Selectarea pe care o faci pentru a-ti da seama ce afacere sa incepi este cea mai importanta documentare pe care o vei face. Alegerea unei afaceri este la fel de importanta precum alegerea sotului/sotiei, a facultatii pe care vrei sa o urmezi sau a casei pe care vrei sa o cumperi, si poate chiar mai semnificativa.

In perioada in care am cercetat peste 250 de afaceri care au esuat, mi-am dat seama ca cei mai multi proprietari de afaceri aleg pur si simplu o afacere despre care cred ca este banoasa. Antreprenorii de succes au totusi o parere diferita...



In continuare, iti vom prezenta cateva principii pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand alegi ce afacere sa lansezi.

In primul rand, afacerea la care te-ai gandit rezolva o problema? Daca da, care este aceasta problema? Care sunt aceia care au aceasta problema? Care este solutia pentru ei? Poti fi tu acela care le rezolva aceasta problema convenabil? Retine ca rezolvarea problemei este preocuparea clientului si nu a celui care detine afacerea.

Daca nu poti defini solutia problemei, atunci iti va fi extrem de greu sa gasesti consumatori sau clienti. Este absolut necesar sa o poti defini in fata clientilor astfel incat sa le poti lua adresa de email, numarul de telefon sau sa poti comunica cu ei pe Facebook. Altfel, costurile tale de marketing iti vor dobori complet resursele.

Urmatoarea problema este daca poti furniza acea solutie convenabil, acest lucru rezumandu-se la consumatorul care are bani sa plateasca sau nu. Odata, un student mi-a spus ca vrea sa se lanseze in afaceri concepand un program care sa ii invete pe copii bunele maniere si notiuni practice de economie si finante. Chiar daca este un domeniu demn de apreciat, ne intrebam cati parinti ar da bani pe astfel de cursuri pentru copiii lor?

Costurile de marketing nu au fost niciodata mai mici, datorita internetului. Totusi, fara o adresa de email sau fara abilitatea de a comunica direct cu segmentul tau de piata tinta, costurile cu publicitatea fata de mass media traditionala pot fi infinit mai mari. Conceptul cum ca oamenii vor vedea o idee fabuloasa si ca iti vor deveni clienti imediat este naiv.

Al doilea concept: ai putea sa petreci 12-14 ore pe zi muncind pentru afacerea pe care ti-o propui? Acum cativa ani, cineva mi-a spus ca vrea sa isi deschida o franciza in domeniul fast-food. Motivul era ca unchiul lui detinea o astfel de franciza care era foarte profitabila.

Cand i-am sugerat sa isi ia un job part-time intr-un restaurant de acest gen mi-a spus: “Glumesti? Nu vreau sa lucrez intr-un loc in care sa miroasa permanent a mancare, vreau doar sa castig de pe urma unuia.” Gaseste-ti o afacere intr-un domeniu pentru care sa ai o pasiune.

Al treilea concept: iti poti pastra jobul atual in timp ce te pregatesti pentru lansarea afacerii? Multi proprietari de afaceri esueaza tocmai din cauza faptului ca nu incep afacerea cu bani suficienti. In opinia mea, acesta este un nonsens, iar problema este ca ei nu au un model de business valid. Nu incep treptat o afacere, ca apoi sa construiasca un model care poate fi dezvoltat intr-o afacere de succes.

De aceea, antreprenorii de succes lucreaza adesea de acasa si isi rezerva un an sau doi pana cand isi lanseaza afacerile. Obtin lichiditati si isi redefinesc procedeele inainte sa isi transforme afacerea intr-una unde vor putea munci full time.

Selectarea celei mai potrivite afaceri necesita un proces detaliat de cunoastere de sine. Daca nu stii ce iti place sa faci, gaseste o afacere profitabila si incearca sa iti iei un part time acolo. Trebuie sa incepi sa cunosti ce iti place si ce nu iti place si ce stil de viata vrei sa ai.

In mod ironic, antreprenorii care au succes petrec un an sau doi analizand diferite oportunitati pentru a fi capabili sa aleaga o afacere care solutioneaza cu adevarat probleme si pentru a analiza diferite oportunitati, fata de proprietarii de afaceri mici care esueaza adesea din cauza faptului ca isi lanseaza afacerile prea repede. 
 



Tags: oportunitate afacereafacerimarketingafacere profitabilaafaceri mici

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Extinderea afacerii. Cum iti finantezi cresterea?

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
In general, un partener strategic intra intr-o afacere in scopul de a cumpara in intregime afacerea, fie din prima tranzactie, fie in mai multe etape....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]