Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum decidem ce oportunitati de afaceri sa valorificam?

de Adela Simonescu 15 Iul. 2012 2836
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

De foarte multe ori ne trezim cu multiple oportunitati de afaceri pe care am vrea si pe care am putea sa le valorificam. Dar care dintre aceste oportunitati de afaceri merita banii, timpul, energia, motivatia si entuziasmul nostru? Care dintre toate optiunile se va dovedi a fi cea mai inspirata?

Iata cateva sfaturi care va vor ajuta sa distinge intre doua sau mai multe oportunitati de afaceri si sa luati decizia cea mai buna, conform Startinguptips.com:

1. Cercetati terenurile si stabiliti pentru care dintre produsele sau serviciile de baza exista cerere mai mare.
Care dintre oportunitati se centreaza pe produse care se comercializeaza cu usurinta mai mare si pentru care sa existe un grad mai ridicat de disponibilitate din  partea cumparatorilor, la achizitionare?

Daca aveti de gand sa valorificati o anumita oportunitate de afaceri pe timp de criza este esential sa luati in considerare si acest aspect. Care dintre oportunitati mizeaza pe nevoi si care pe dorinte?

2. Care este situatia competitionala in cazul fiecarei oportunitati de afaceri? Cine v-ar fi competitori in fiecare dintre cazuri? Cat de bine sunt dezvoltati? Ce imbunatatiri ati putea aduce serviciilor si produselor cu care ati intra pe piata si cat de bine s-ar diferentia ele de ce se gaseste deja in cadrul concurentilor?

3. Cat de profitabile s-ar dovedi aceste oportunitati de afaceri? Chiar daca banii nu conteaza cel mai mult, este esential sa cunosti si acest aspect esential. Nu neglijati faptul ca o afacere are nevoie de fonduri banesti de rulaj pentru a supravietui si pentru a se putea auto-alimenta cu resurse necesare pentru crestere, pentru returnare de profit.

4. Care sunt oportunitatile de dezvoltare si sansele de viitor ale ideilor de afaceri cu care cochetati. Stagnarea nu duce decat catre esec asa ca este vital sa va orientati catre acele oportunitati de afacericare detin sanse de dezvoltare si de viitor. Care este afacerea care ar rezista si peste zece ani? Care este afacerea care s-ar putea dezvolta cat mai simplu si mai rapid?


Tags: afaceriafaceri profitabileoportunitati de afaceriidei de afaceriidei afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Extinderea afacerii. Cum iti finantezi cresterea?

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
In general, un partener strategic intra intr-o afacere in scopul de a cumpara in intregime afacerea, fie din prima tranzactie, fie in mai multe etape....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]