Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa devii un crescator de ciuperci de succes

de Andrioae Ruxandra 29 Iul. 2014 3063
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O ciupercarie iti poate aduce profit in doar cateva saptamani. Pe langa asta, poti creste singur ciuperci pleurotus intr-un mod simplu. Ciupercile se vor afla intotdeauna in topul alimentelor consumate de oameni, de aceea si cererea este una pe masura.


Oricum ar fi gatite, ciupercile sunt sanatoase pentru organism si pot inlocui carnea fara niciun fel de problema. Ciupercile pleurotus sunt ciuperci exotice, simplu de crescut, astfel ca oricine ar putea avea o cultura cu ciuperci. Este genul de afacere care iti permite sa ai un job, pentru ca recolta de ciuperci iti solicita doar cateva ore pe saptamana din timpul tau.
 
In primul rand, ai nevoie de un spatiu in care sa poti controla temperatura, umiditatea si cantitatea de lumina. Ciupercile au nevoie de aceste elemente in diferitele stadii ale cresterii, iar tu trebuie sa le reglezi astfel incat sa rezulte o recolta bogata.
 
In al doilea rand, asigura-te ca spatiul de depozitare este curat si aerisit. Prin pasteurizarea paielor vei proteja sporii ciupercilor de alte surse exterioare daunatoare recoltei. Trebuie sa dezinfectezi ladita si sa te speli pe maini inainte de a te atinge de sporii ciupercilor. Daca recolta nu va fi contaminata, productia va fi foarte mare.
 
Iti vei da seama ca recolta ta da roade in momentul in care vei observa palariile ciupercilor iesind din pamant. Cu cat palariile vor fi mai mari, cu atat iti vei da seama care dintre ele au ajuns la maturitate, fiind astfel gata de cules. 
 
Cand va veni timpul ca ciupercile tale sa fie vandute, ai cateva optiuni:
 
Piata fermierilor este aglomerata, acestia vor sa cumpere de la cei mai buni crescatori de ciuperci locali. Restaurantele prefera ciupercile proaspete. Ofera-le mostre de ciuperci pentru a vedea in ce consta afacerea ta. 
Multi crescatori de ciuperci isi vand recoltele restaurantelor, aducand un profit mai mult decat acceptabil. Supermarket-urile si magazinele alimentare opteaza adesea pentru ciupercile exotice. Daca poti creste ciuperci de calitate, ca apoi sa le vinzi la un pret mai bun decat un distribuitor din afara, vei avea ocazia sa-ti vezi afacerea crescand.
 
Avand o recolta de ciuperci sanatoase, le poti vinde fie restaurantelor, fie altor crescatori, fie direct in piata. Ciupercile sunt simplu de intretinut si nu presupun foarte multe ore dedicate, de aceea reprezinta o oportunitate de afacere profitabila.
 
Sursa: www.profitableplants.com 
 


Tags: afaceriafaceri profitabileciuperciciupercariepleurotusciuperci exotice

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Extinderea afacerii. Cum iti finantezi cresterea?

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
In general, un partener strategic intra intr-o afacere in scopul de a cumpara in intregime afacerea, fie din prima tranzactie, fie in mai multe etape....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]