Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa iti deschizi o afacere profitabila cu mini-sera de flori

de Bogdan Guta 09 Nov. 2020 20828
4.17 din 131 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Indiferent ca este vorba de intersectia de langa casa unde locuiti, de piata de unde va aprovizionati, de holul aeroportului (garii, autogarii) sau de intrarea in hoteluri, in supermarketuri si in centrele comerciale, ei bine, in oricare din aceste locatii sunt foarte usor de observat micile florarii.

O prima concluzie ar fi ca romanii iubesc florile si au mare nevoie de frumos. Iar o a doua concluzie vine si ea in mod logic: cultivarea florilor si a plantelor ornamentale reprezinta o buna oportunitate de afaceri, iar demararea acestei afaceri necesita o investitie modica.

Tot timpul oamenii vor avea nevoie de flori!

Unul dintre avantajele acestei afaceri, pe langa existenta unei clientele constante si a faptului ca nu este o afacere sezoniera (florile se cauta tot timpul), este si acela ca se pot dezvolta si alte afaceri adiacente, pe orizontala.

Puteti avea un spatiu de productie (sere), puteti vinde seminte, ustensile pentru gradinarit, ghivece, rasaduri si ingrasaminte. Totul depinde bineinteles de nisa pe care va decideti sa activati.

Ca in orice alta afacere si in cazul productiei de flori exista mici secrete, dar si conditii pe care trebuie sa le respecti cu strictete. Un rol important il are pamantul pentru rasaduri, care in mod popular se numeste „pamant de flori“ si in a carui componenta se gasesc turba, mranita, nisip, pamant de frunze.

Dar pamantul nu este de ajuns. Plantele decorative necesita spatii de productie in care atmosfera este cvasicontrolata, fiind necesar sa fie respectate conditiile de temperatura, umiditate si lumina. Fata de toate celelalte plante cultivate, productia florilor necesita cea mai minutioasa si complexa tehnologie.

Exista specii pentru care e recomandabila folosirea unei lupe la operatiunea de semanat, semintele fiind de mici dimensiuni. Adancimea de semanat variaza de la zecimi de milimetru la cativa milimetri. Vechile metode traditionale de semanat sunt inlocuite de cele moderne.

Acum se folosesc alveolele biodegradabile – un mic ghivecel in care se pune planta , urmand  ca la un anumit stadiu de dezvoltare alveola sa se resoarba. Durata ciclului de evolutie, de la semanat la recoltat este intre 60 si 180 de zile, in functie de specie.

Iata pasii esentiali pentru a ne deschide o florarie profitabila>>



Tags: afacereafaceriserafloriflorarieproductie de florimini sera

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.17 din 5 - 131 voturi.

Articole conexe

De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Spalatoriile auto self-service reprezinta o oportunitate foarte interesanta de afacere. Afla ce avantaje aduce aceasta optiune, cum sa iti calculezi...

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]