Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Designer de logo - Intre pasiune si profit

de Maria Nicutar 03 Iun. 2011 3287
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Deschiderea unei afaceri pe cont propriu, administrata de la domiciliul personal, cu investitii initiale minime este un vis care poate deveni realitate pentru multi romani. In prezent exista o cerere imensa pentru servicii de grafica si web design, pentru specialisti care sa revitalizeze sau sa proiecteze brand-uri catre succes.

Demararea unei afaceri in acest domeniu necesita experienta si, eventual, acreditari care sa ofere clientilor siguranta calitatii serviciilor oferite.

Aveti nevoie de un calculator conectat la internet, de software-uri specializate pe grafica, de un website unde sa va promovati serviciile si unde sa puneti la dispozitie un portofoliu solid de lucrari.
 
Cele mai folosite software-uri in acest domeniu sunt Photoshop si Illustrator. Graficianul are nevoie de creativitate, talent tehnic si simt estetic pentru culori, forme si marimi.

Daca nu aveti experienta in acest domeniu si nu ati mai proiectat logo-uri pentru vreo companie este cazul sa va oferiti serviciile gratuit catre mai multe firme mici. O alta optiune ar fi alcatuirea unui portofoliu cu lucrari efectuate de dvs chiar daca nu au fost folosite, care sa dea o idee posibililor clienti asupra calitatii serviciilor pe care le oferiti.

Clientii vor dori sa vada o schita preliminara a logo-ului inainte de proiectarea sa finala si este recomandat sa le puneti la dispozitie mai multe variante din care sa aleaga.

Marketing-ul “din-gura-in-gura” va poate da un start avantajos si lipsit de costuri, de asemenea si cel prin intermediul retelelor de socializare. Afacerile din acest domeniu se dezvolta pe modelul “bulgarelui de zapada”, in sensul ca un client multumit atrage, la randul sau, o suita de alte contracte pentru grafician.

Afacerile din aceasta categorie ofera, de multe ori, si servicii conexe ca:proiectare de bannere, brosuri, carti de vizita, panouri publicitare, web design, samd. In acest sens, vorbim de o dezvoltare considerabila a afacerii care necesita personal specializat in aceste domenii.

Incepeti prin a va oferi serviciile pe o nisa mai restransa daca nu dispuneti de capital necesar pentru angajarea de personal specializat. In timp puteti inchiria un spatiu pentru desfasurarea activitatii si va puteti dezvolta ca firma specializata pe mai multe tipuri de servicii.

In prezent, logo-urile sunt tratate cu mare importanta de catre orice firma sau companie care se respecta si care doreste sa isi faca vizibila afacerea, cu scopurile sale. Imaginea si brand-ul se consolideaza prin “forta” pe care un logo inteligent o proiecteaza in randul consumatorilor.




Tags: afacere design logoweb designgraficienilogo

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]