Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Eliminarea impozitului pe profitul reinvestit

de Marian Curelaru 09 Apr. 2014 2205
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Romania va elimina impozitul pentru profitul reinvestit de companii, posibil din luna iulie, si, de asemenea, va reduce alte impozite pentru a ajuta la crearea de locuri de munca si a asigura o crestere economica de aproximativ 3% in acest an, a declarat pentru Reuters, ministrul Finantelor Publice, Ioana Petrescu.

Seful MFP a precizat ca Guvernul va reduce, de asemenea, contributiile sociale cu cinci puncte procentuale, Taxa pe Valoarea Adaugata la numite produse alimentare si, atunci cand isi va permite, va introduce un prag mai redus de impozitare pentru cei cu venituri mici.
Ioana Petrescu a aratat, in context, ca reducerile de taxe sunt destinate sa mentina cresterea economica la un nivel ridicat, insa a subliniat ca acestea vor fi insotite si de masuri de reducere a deficitului pentru ca Romania sa isi indeplineasca tintele fiscale. "Este nevoie fie de o mai buna colectare a taxelor fie de o reducere a cheltuielilor si o inghetare a cheltuielilor, pentru ca suntem hotarati sa urmam o politica fiscala prudenta", a declarat ministrul Finantelor in primul sau intervin cu presa din strainatate de la preluarea atributiilor, in luna martie.

In plus, Ioana Petrescu a precizat ca Guvernul de la Bucuresti poarta discutii cu Fondul Monetar International cu privire la revizuirea redeventelor platite de firmele care exploateaza resurse naturale. Potrivit sursei citate, Guvernul analizeaza "revizuirea" sistemului de redevente, avand grija in acelasi timp sa nu faca investitiile prea scumpe. "Am avut discutii indelungate cu oficialii FMI si vom mai avea si alte discutii pe acest subiect. Trebuie sa avem grija pentru ca multe investitii in acest domeniu sunt foarte riscante la inceput, astfel incat daca le taxam prea mult ar putea pur si simplu sa se renunte la ele", a apreciat ministrului Finantelor.

"Sunt optimista ca, in acest an, vom avea o crestere economica, poate de ordinul a trei procente, si cred ca aceasta poate fi sustinuta prin politici fiscale favorabile cresterii. Intentionam sa eliminam prevederile referitoare la impozitul pe profitul reinvestit si speram ca aceasta va conduce la stimularea investitiilor", a spus ministrul de Finante.

Ea a adaugat ca este posibil ca masura sa fie introdusa in luna iulie, ceea ce inseamna ca ar avea un impact limitat asupra bugetului, de ordinul a 20-30 de milioane de lei.
De asemenea, Camera Deputatilor a adoptat marti o Declaratie prin care "se pronunta pentru adoptarea de masuri de relansare fiscala si de creare a unui climat investitional atractiv pentru mediul de afaceri, in special a masurilor de neimpozitare a profitului reinvestit si de reducere cu 5 puncte procentuale a contributiei de asigurari sociale datorate de angajatori care sa permita aplicarea lor la 1 iulie 2014 cu respectarea angajamentelor asumate de Romania in fata partenerilor internationali".


Tags: politica fiscalataxe si impoziteimpozit pe profitul reinvestitstimularea afacerilor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]