Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferma de capre - Afacerea viitorului in Romania!

de Matei Antonescu 19 Apr. 2013 10608
3.29 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Laptele de capra este considerat o delicatesa in tari numeroase. Branza de capra detine si ea acelasi statut si deja rivalizeaza cu alte specialitati tipic frantuzesti: branzeturile cu mucegai nobil, branzeturile cu verdeata, branzeturile cu seminte si nu numai.

Desigur, ideea de a avea o ferma surade multor romani. Si multi aleg sa isi infiinteze ferme de vaci, ferme de porci mangalita si vietnamezi, ferme de gaini si nu numai. Apoi mai sunt si cei care mizeaza pe idei de afaceri mai originale, in domenii in care nivelul competitional este mai redus.

In acest caz discutam despre ferme de capre, ferme de oi, ferme de bivolite, ferme de melci, ferme de raci si nu numai.

Una dintre cele mai bune oportunitati de afaceri este ferma de capre. Este vorba despre o afacere pe care romanii o considera de viitor pentru ca nivelul cererii pentru lapte si branza de capra este unul cat se poate de serios si tinde sa creasca din ce in ce mai rapid.

Cateva dintre aspectele pe care sa mizati pentru o ferma de capre care sa se transforme in sursa reala de profitabilitate:

1. Pasiune pentru ideea de a administra o ferma de la cap la coada!
Da, daca vrei sa fii fermier cu "acte in regula" este esential sa te implici pana la capat. Asa ca daca ai de gand sa administrezi afacerea stand la New York, mai bine iti alegi un alt domeniu in care sa iti demarezi o afaceri.

Asa ca ia-ti de la inceput gandul ca vei conduce o afacere prin a da directive angajatilor tai. Implica-te in afacere si invata cat de mult poti pentru a administra afacerea cu sanse maxime de succes!

2. Banii. O ferma de capre atrage investitii banesti foarte serioase. Nu putem discutam despre o investitie modica, in niciun caz. Ia in calcul existenta unui capital de minim 100.000 de euro pentru o ferma de capre la standarde moderne, europene si dublu daca ai de gand sa faci totul in sistem ecologic, cu toate acreditarile de rigoare si cu personal inalt calificat alaturi! Aici ne referim la experti si zootehnisti cu experienta in domeniu, veterinari si nu numai, profesionisti care sa iti dea siguranta in administrarea fermei la nivel maxim de productivitate.

3. Rasa conteaza enorm. Poti miza pe rase extrem de productive sau pe rase cu nivel mediu de productivitate, insa usor adaptabile la mediu si la conditiile existente in zona in care vei amplasa ferma. Oricare ar fi situatia aleasa, ai grija sa ai alaturi un veterinar specializat in cresterea si ingrijirea caprelor. Este singurul profesionist in masura sa iti recomande o rasa potrivita, furajul cel mai bun si cele mai indicate tratamente si medicamente.

4. Planul de afaceri este esential pentru succesul unei ferme de capre. Colecteaza toate informatiile in functie de care iti vei demara, administra si dezvolta afacerea.

5. Furnizorii de furaj trebuie alesi dupa munca de cercetare si documentare. Lucreaza cu profesionisti si tine mereu aproape un furnizor de back-up.

6. Unde vei livra produsele si pe ce vrei sa te specializezi. Este esential sa ai un procesator de lapte de capra care sa iti cumpere productia in mod constant. Este vital sa ai unde sa iti desfaci productia de branzeturi si iaurt, kefir-uri si alte bunatati pe care te vei specializa.

Mai presus de orice, afla ce produse sunt foarte cerute pe piata si daca exista ceva inca neacoperit. Poti veni cu idei noi si recomandarea noastra este sa nu te temi de astfel de initiative: branza cu verdeta si seminte, branza cu nuci si alune, branza cu dulceturi si peltele, branza cu fructe confiate samd. Lasa-ti imaginatia sa functioneze si lucreaza cot la cot cu un specialist in industrie alimentara pentru a veni cu cele mai tari produse care sa iti aduca faima si profituri mari!


Mult succes si afaceri profitabile cu ferma ta de capre!


sursa foto: www.sxc.hu


Tags: ferma capreferma oiferma de capreafaceriafaceri capreafaceri cu capreafacere cu capre

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.29 din 5 - 7 voturi.

Articole conexe

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Extinderea afacerii. Cum iti finantezi cresterea?

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
In general, un partener strategic intra intr-o afacere in scopul de a cumpara in intregime afacerea, fie din prima tranzactie, fie in mai multe etape....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]