Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferma de fazani - Sfaturi pentru un start bun

de Matei Antonescu 14 Iun. 2011 12215
3.7 din 10 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fazanii sunt pasari extrem de apreciate pentru carne, oua si pentru posibilitatea de a popula regiunile destinate vanatorii in tarile vestice. Crescatorii de fazani se lovesc de necesitatea de capital solid destinat amenajarii spatiului pentru dezvoltarea fazanilor si pentru materialul genetic care va popula crescatoria.

Fazanii nu sunt pasari care se cresc foarte usor si necesita furaj cu un continut bogat in proteine, suplimente de calciu si masuri de igiena sporite. Cu toate acestea, avantajele sunt numeroase, iar cei care activeaza deja in aceasta industrie se bucura de profituri mari.

Iata cateva sfaturi pentru a va demara afacerea in mod benefic:

1.    Incepeti prin a achizitiona familiile de fazani. Expertii din domeniu recomanda un raport de sexe de un mascul la 4 femele.

2.    Puii trebuie adapostiti de frig, vant si umezeala in hale cu sisteme termice care sa mentina o temperatura constanta. Puteti folosi becuri cu infrarosii raspandite uniform. Nu faceti rabat de la aceste masuri de incalzire. Puii care nu sunt tinuti intr-un mediu cald nu vor supravietui.

De asemenea, daca nu amplasati destule surse de incalzire puii au tendinta de a se ghemui unii in altii si se pot sufoca. Aceasta este una dintre cel mai des intalnite surse de mortalitate la pui.

Afacere care poate fi demarata cu mai putin de 500 de euro - mini-ferma de fazani

3.    Adapostul trebuie sa aiba o pardoseala de lemn. Nu lasati puii pe pamant sau ciment. Pamantul favorizeaza aparitia bolilor, iar cimentul este prea rece pentru aceste pasari. Spatiul pus la dispozitia unei familii trebuie sa masoare minim 5 metri patrati si trebuie acoperit cu plasa pentru evitarea evadarii pasarilor.

4.    Asigurati fazanilor o nutritie echilibrata din punct de vedere proteinic. Specialistii recomanda amestecurile pe baza de grau, porumb, orz, mei, ovaz, orez, mazare, seminte de floarea soarelui, morcovi, salata, spanac, varza, branza de vaci, zer, omizi, iaurt.

5.    Fazanii consuma si produse de origine animala si in randul multor pui incep de foarte devreme sa apara fenomene de canibalism. Acestia trebuie izolati de restul puilor. Va trebui sa tineti puii sub supraveghere pentru a preveni aceste probleme si la nevoie sa le taiati ciocul.

6.    Masculii nu trebuie introdusi in aceeasi voliera cu femelele de la bun inceput. Mai intai se aduc volierele in care stau cei doi separati, impreuna. Timpul de acomodare este vital deoarece de multe ori masculul isi omoara femela daca nu s-a obisnuit cu aceasta. De asemenea, este esential sa amenajati voliera in care vor sta cele doua pasari cu ramuri groase si alte materiale vegetale unde sa se poata refugia femela in cazul unui atac din partea masculului.

7.    Din luna aprilie pana in luna iulie, femelele depun circa 50-70 de oua. Este recomandat sa folositi pentru reproducere masculi si female mai varstanice. Din randul acestora veti obtine ouale de cea mai buna calitate, cu sanse mari de a scoate pui rezistenti.


Afacere care poate fi demarata cu mai putin de 500 de euro - mini-ferma de fazani


Tags: cresterea fazanilorafacere fazani

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.7 din 5 - 10 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]