Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferme agricole profitabile in Romania: 3 afaceri agricole geniale!

de Ilinca Dobrescu 14 Aug. 2013 4175
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Exista afaceri agricole care au toate sansele de succes si afaceri agricole cu mult mai putin potential. Aici discutam despre incrucisarea mai multor factori decisivi, de nivelul mare de cerere pentru produsele rezultate, de preturile acestora, de nivelul competitional redus si de potentialul de dezvoltare in cadrul industriei in cauza.

Pentru cei interesati sa isi puna banii in siguranta, optiunea ideala ramane agricultura. Investitii in agriculturii sunt deja in derulare in mod intensiv in randul antreprenorilor si iata si cateva sugestii interesante pentru 2013 si 2014:

1. Cultivarea legumelor in sistem ecologic. Iata una dintre acele afaceri la cheie respectate si incurajate la nivel european si mondial. Cultivarea de legume in sistem de agricultura ecologica merita toata atentia in 2013 si in 2014 pentru ca majoritatea clientilor devin din ce in ce mai preocupati de sanatatea lor si de evitarea produselor poluante.

Din ce in ce mai multi consumatori de produse rezultate din agricultura ecologica asociaza chimizarea produselor agricole cu evolutia galopanta a unor boli (cum ar fi flagelul secolului – cancerul) sau cu poluarea peste limitele admise a apelor de suprafata si a celor freatice.

2. Cultivarea ciupercilor Champignon in sistem ecologic. "Astazi productia de ciuperci champignon nu acopera cererea! Prin urmare, ciupercile se vand de la sine. Continutul ciupercilor este bogat in proteine de calitate si minerale. Nu au colesterol, se digera foarte usor si sunt bogate in fibre alimentare. La toate acestea se mai adauga o calitate: sunt foarte gustoase." ne spun specialistii din domeniu.

Adevarul este ca ciupercile sunt din ce in ce mai larg consumate si motivele sunt intemeiate. In acelasi timp, realizam ca este o afacere din care avem doar de castigat, din toate punctele de vedere, nu numai din punct de vedere financiar.


3. Cultivarea trandafirilor de dulceata. Trandafirii de dulceata pot sta la baza unei afaceri agricole exceptional de profitabile. Ai nevoie de informatii specializate, de sfaturile si experienta unui cultivator, de ingrasamant natural si de soiuri bune pentru terenul arabil de care dispui. Daca respecti regulile din domeniu, lucrurile nu au cum sa mearga altfel decat exceptional de bine!



Tags: afaceri agricoleferme agricoleafaceri in agriculturainvestitii in agricultura

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afaceri agricole pe care le poti incepe oricand

de Camelia Diaconu
21 Sep 2020
Agricultura a inceput sa fie unul dintre cele mai profitabile domenii de afaceri. Tot mai multi tineri isi doresc sa inceapa o afacere in mediul...

5 afaceri agricole pe care le poti incepe cu bani putini

14 Ian 2021
Domeniul agricol este o resursa inepuizabila de idei, afaceri, investitii si rezultate. Daca ne gandim la o afacere, care poate sa inceapa cu bani...

Afaceri agricole cu profit mare pe suprafete mici

de Marinache Horia Cristian
15 Iul 2015
Pentru a dezvolta o afacere profitabila in domeniul agricol, daca nu aveti o suprafata mare de teren, puteti opta pentru culturi de nisa care cunosc...

Ai 3000 de euro si un teren la tara? Iata 5 idei de afaceri agricole profitabile!

de Idei de afaceri
26 Dec 2023
In prezent, este indicat sa investesti in idei de afaceri la tara datorita faptului ca acest domeniu a inceput sa fie sustinut mai puternic de stat...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]