Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idee de afacere noua in Romania - magazin de jucarii reciclate

de Idei de afaceri 07 Mar. 2016 4536
4.78 din 9 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Doi tineri, satui sa lucreze pentru altii, au pus pe picioare propria afacere, oarecum inedita in Romania - magazin de jucarii reciclate.

Cei doi au aflat despre aceasta idee de afaceri in Anglia. Aici au descoperit ca atat adultii cat si copiii sunt incurajati sa recicleze totul, de la linguri, farfurii, haine, mobilier si pana la jucarii. Initital, ideea magazinului de jucarii reciclate a fost experimentata in Bucuresti, unde exista doua astfel de locuri, iar de putin timp si in Ploiesti.

 „Ne-a luat aproximativ jumatate de an sa convingem clientii, parinti in marea lor majoritate ca este un business corect si avantajos de ambele parti“, spune Vlad Chiru, unul dintre administratorii afacerii.

Cum se deruleaza afacerea?

„Contra unei sume mici de bani sau chiar gratuit, copiii isi duc jucariile la centrele de reciclare. Acestea sunt colectate, sortate atent si apoi reciclate sub forma de revanzare catre diverse state din Europa.

Este un procedeu extrem de avantajos pentru ca statul castiga de doua ori. Prima data prin taxele de producere si vindere a jucariilor, iar apoi din revanzarea lor. Daca aceste jucarii ar fi topite, costurile ar fi la fel de mari ca cele de productie. Totul pleaca de sus, de la stat, iar oamenii au o cu totul alta perceptie asupra consumerismului “, explica Vlad Chiru.

Cu afacerea lor au reusit sa creeze noi locuri de munca pentru persoane care erau in somaj sau nu-si gaseau de lucru din cauza varstei.
Sursa: adev.ro




Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afaceriidei de afaceriafacerejucariimagazin de jucariijucarii reciclate

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.78 din 5 - 9 voturi.

Articole conexe

De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Spalatoriile auto self-service reprezinta o oportunitate foarte interesanta de afacere. Afla ce avantaje aduce aceasta optiune, cum sa iti calculezi...

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]