Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de Afaceri: Cum sa faci bani producand mobilier din fier forjat

de Ana Steinberg 05 Oct. 2017 13961
4.05 din 39 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ca si lemnul sau piatra, fierul este din ce in ce mai mult in atentia celor care doresc sa-si decoreze casa cu mobilier (scaune, balansoare, seminee, balustrade, masute, suporti pentru ziare etc.) sau sa-si amenajeze curtea (porti, garduri, grilaje pentru ferestre, chioscuri).

…El transmite siguranta, robustete, arhaism, aducand o nota de distinctie, eleganta si rafinament mediului in care este amplasat. Valoarea  obiectelor din fier forjat lucrate manual este cu atat mai mare cu cat ele sunt unicat sau mai complexe.

Si cum fiecare client isi doreste ceva special, realizat intr-un anume fel, care sa fie reprezentativ, e de la sine inteles ca adaosul pentru manopera este corespunzator.

De aici si profitabilitatea afacerii. Practic, acest adaos poate merge pana la 70%, in plus materia prima poate fi obtinuta la un pret destul de mic, iar costurile de intretinere sunt relativ mici.

Tehnologia prelucrarii fierului la cald nu este deloc complicata. Materia prima este otelul OL 38 (un otel mai moale, folosit in constructii) pe care-l achizitioneaza cu 20.000 de lei kilogramul de la depozitele combinatului siderurgic de la Targoviste.

Pentru a nu aglomera spatiul din atelier, nu face stocuri de materie prima, aprovizionandu-se doar cu cantitatile necesare onorarii comenzilor pe care le are. Otelul poate fi in diferite forme: de profil patrat, rotund sau banda. Toate etapele de lucru se fac respectand proiectul pe care l-a discutat si l-a stabilit in prealabil cu clientul.

Prima operatiune este debitarea materialelor,  pentru a obtine niste dimensiuni cat mai apropiate de ale piesei de mobilier ce trebuie executate. Pentru aceasta foloseste ghilotina sau diferite dalte. Urmeaza apoi forjarea – incalzirea  otelului la foc pana la obtinerea temperaturii care sa permita modelarea acestuia. Forja pe carbuni, traditionala, este recomandabila deoarece asigura incalzirea fierului pe o suprafata mai mare.

Cand materialul a atins temperatura optima incepe modelarea sau prelucrarea la cald, o operatiune foarte importanta, realizata prin baterea fierului incandescent cu barosul pe nicovala. Pentru rotunjirea la capete a barelor de otel se folosesc niste ustensile numite sticluri.

Asamblarea componentelor de baza se face prin sudura cu arc electric Si aici, spune intreprinzatorul, sunt citeva secrete care il ajuta sa asigure obiectului flexibilitate si soliditate (un scaun sau un balansoar spre exemplu trebuie sa suporte diferite greutati si sa fie in permanenta flexibil si sigur). Acestea se pot obtine stiind unde anume se sudeaza componentele.

La final sunt operatiunile de finisare, care presupun polizarea tuturor imbinarilor, a punctelor de sudura si a suprafetelor cu asperitati. Fierul prelucrat la cald nu rugineste, deci nu este necesara aplicarea unui strat de vopsea anticoroziva. In functie de preferinta clientului, obiectele pot fi vopsite in alb, negru sau intr-o nuanta care sa redea patina timpului (care este dealtfel si cea mai solicitata).

Afla cum sa pui bazele unui atelier de mobila >>


Tags: idei de afaceriobiecte fier forjatmobilier fierprelucrarea fierului

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.05 din 5 - 39 voturi.

Articole conexe

Idei de afaceri pentru vara cu bani putini

de Florin Amariei
10 Iun 2021
Daca vrei sa devii antreprenor si sa incerci sa fii propriul tau sef in aceasta vara, avem cateva idei de afaceri cu bani putini care ti s-ar putea...

Idei de afaceri online profitabile

de Florin Amariei
14 Ian 2021
A fi antreprenor nu e usor, insa exista mai multe idei de afaceri online care pot fi profitabile. Noi am ales cateva si ti le propunem! Poate 2021 e...

Idei de afaceri online pentru 2023

de Idei de afaceri
14 Apr 2023
Romanii cu spirit antreprenorial stiu ca acum este momentul potrivit pentru a pregati o noua strategie de afaceri care sa poata fi fructificata cu...

4 idei de afaceri mici care iti aduc profit

de Florin Amariei
02 Nov 2020
Iti propunem 4 idei de afaceri mici care iti aduc profit suficient pentru a putea reinvesti sa trai din banii castigati pentru o buna perioada de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]