Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri inedite: Scoala de apicultura la domiciliu!

de Ilinca Dobrescu 05 Mar. 2014 3994
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ioan Ursu este unul dintre cei mai apreciati apicultori din Bacau, inventatorul biostupului si al unei tehnologii de obtinere a mierii de albine cu proprietati bio si acum depune toate eforturile pentru a-si consolida cea mai noua idee a sa.

Ioan Ursu crede ca sute sau mii de someri ar indragi apicultura daca ar putea sa beneficieze de pregatire din partea unui cunoscator. Doritorii ar putea sa inceapa mici afaceri din care sa isi intretina familiile fara probleme.

In brosura sa, "Biostup si noua tehnologie apicola", Ioan Ursu descrie metoda sa in 8 pasi!

"Am explicat cu lux de amanunte acdeasta  idee la minister. A fost foarte apreciata, a trezit chiar entuziasm, dar in final nu s-a legat nimic si, astfel, ma vad nevoit sa caut alte si alte solutii, sa stau de vorba cu alti oameni, cu autoritati, parlamentari, cu alti specialisti. Pentru ca nu ma las pana nu pun ideea in practica. Eu stiu ca aplicarea metodei mele ar presupune si un mic sprijin financiar din partea statului, din fondurile europene pentru reconversie profesionala, de exemplu, sau chiar din fonduri guvernamentale”, a declarat Ioan Ursu pentru Ziarul de Bacau.

Profesorul Ioan Ursu crede ca un astfel de curs se adreseaza in mod ideal somerilor care pot deveni apicultori. Doritorii ar urma sa invete apicultura la domiciliu, pe baza unui program pe care si-l vor face ei, dar cu ajutorul suportului didactic oferit de profesor.

“Cursantul trebuie sa cumpere cinci biostupi, cu tot cu familii de albine. Nu are bani, insa. I-ar trebui cinci mii de lei, pentru a incepe investitia in primavara. Un biostup, cu familie de albine, costa 1.000 de lei. Cei 5.000 de lei necesari pot fi luati prin credit bancar. Dobanzile si comisioanele cerute de banca ar trebui amortizate de la guvern. in acest fel, apicultorul se poate apuca de treaba, dupa tehnologia Ursu.", noteaza Ioan Ursu pentru Ziarul de Bacau.

De asemenea, acesta mai mentioneaza ca apicultorii pot obtine, prin inmultire, 15-20 de stupi. In primavara viitoare, apicultorul poate vinde 10 cu pretul de 500 de lei bucata. In consecinta, cu banii obtinuti poate sa achite creditul la banca si isi va continua activitatea cu stupii ramasi.

"Atunci eu ii pot da certificatul de apicultor atestat, pentru ca a mers pe metoda mea si l-am supravegheat, i-am furnizat solutii pe internet, pe langa lectiile din videomanual. Apicultorul nu sta la un curs intr-o sala, ci aplica practic tot ce invata. Sala lui de curs este stupina si obtine si productie.” mai mentioneaza Ioan Ursu, citat de Ziarul de Bacau.

Profesorul Ursu s-a gandit sa infiinteze o asociatia profesionala "Asociatia Apicola BioStupul", prin intermediul careia se pot cumpara produsele stupului doar de la cei care aplica aceasta tehnologie bio si care va contribui la educarea apicultorilor pentru a obtine preturi mai bune.

sursa foto: www.freegreatpicture.com



Tags: ioan ursuapicultura ioan ursuprofesor apiculturacurs de apiculturamanual apicultura ioan ursu

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]