Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri pentru iubitorii de mancare

de Andrioae Ruxandra 07 Nov. 2017 13366
3.58 din 37 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca exista un lucru care va fi intotdeauna cerut, acest lucru este mancarea. Oricine are nevoie sa manance, asadar mereu va fi o piata pentru afacerile de tip fast-food. Privind dintr-un unghi corect strategiile de marketing, iti poti transforma pasiunea culinara intr-o afacere de succes.

Daca iti place mancarea sau gatitul, alege una dintre aceste 7 idei de afaceri.

Gemuri din fructe conservate
Exista cateva produse alimentare care sunt usor de facut si de impachetat in cantitati mai mari decat gemul. Daca ai acces la fructe de calitate si la borcane, poti intra numaidecat in afacerea gemurilor. Mai intai, fa-ti un stoc cu diverse compozitii pentru gem. Apoi creeaza numele si vinde-ti bunurile in magazinele locale, piata fermierilor sau evenimente. Afacerea ta poate functiona si online, livrand produse direct clientilor.

Brutarie
Daca te afli frecvent in preajma prajiturilor si nu te plictisesti, de ce sa nu fii platit? Iti poti deschide propria cofetarie cu ajutorul ingredientelor bunicii (sau cu ale tale) si sa gasesti desertul pe care-l poti reproduce in permanenta. Desigur, spatiul de inchiriat si echipamentul necesar te va costa o mica avere, dar daca vrei sa-ti lansezi pe piata afacerea mai devreme sau mai tarziu, ia mai intai comenzile online si livreaza produsele in zonele cerute. Genul asta de afacere este potrivit pentru timpul tau, astfel poti indeplini comenzi in timpul dupa-amiezilor sau in weekend. Partea cea mai frumoasa in a lua parte la afacerea cu prajituri e ca nu te va ajuta nimeni sa-ti mananci greselile.

Catering
Ai fost vreodata gazduit la o cina sau un pranz si nu te-ai putut bucura de cele gatite? Daca ai talent la gatit acasa, poti ajunge sa gatesti mese delicioase pentru grupuri largi de oameni, poti ajuta la indepartarea stresului planificarii si prepararii mancarii pentru petreceri prin firma ta de catering. Iti poti aduce un partener de afaceri, iti poti mari spatiul bucatariei ca sa poti prepara mesele clientilor tai. Daca te vei oferi sa cureti mizeria dupa petrecere ca sa rasplatesti fidelitatea clientilor, vei avea un bacsis meritat.

Livrare de alimente
Parintii care sunt mereu pe fuga abia au timp sa gateasca cina, ce sa mai vorbim de cumparaturi. Daca ai un vehicul spatios si ceva timp liber dupa-amiaza si in weekend, poti ajuta familiile ocupate facandu-le cumparaturile. Clientii iti vor trimite listele lor de cumparaturi si iti vor plati pentru ceea ce ai cumparat. Apoi, vei face profit, percepand un pret pentru timp si livrare. Fa un efort si compara preturile cu cele mai bune oferte si salveaza bani. Unicul inconvenient la acest concept este livrarea de ingrediente, in care tu livrezi produsele si retetele necesare prepararii cinelor.

Camionul cu mancare
Vrei sa-ti deschizi un restaurant fara sa platesti spatiul de inchiriat si tonele de echipamente pentru bucatarie? Poti face asta avand roti si un spatiu mic de preparare a mancarii. Costurile inceputului afacerii nu cresc, preturile competitive si riscurile scazute ale esecului sunt cateva dintre motivele pentru care camioanele ambulante cu mancare sunt alternativele restaurantelor. Alege un tip de mancare sau un tip de bucatarie cu care esti familiar si creeaza niste retete care sa-ti faca vanzare in bucataria ta mobila.

Daca esti un gradinar avid si vrei sa faci profit din ceea ce cultivi, inscrie-te pe piata fermierilor. Exista oameni care vor sa manance cat mai natural si, daca ai fructe si legume naturale crescute in gradina ta, vei avea un avantaj fata de ceilalti competitori care folosesc ingrasaminte chimice. Va trebui sa obtii un certificat care sa ateste ca produsele tale sunt sanatoase si apoi vei putea intra pe piata fara sa sune cineva la ANPC.

Un business care prinde avant in Romania: burgeri preparati cu ingrediente naturale, care se vand din food truck-uri, masini care isi schimba periodic locatia. Afla povestea afacerii Urban Burger >>

Bucatar personal
Alta cale de a intra in marea si ocupata familie a pietei de afaceri este sa oferi servicii personale ca bucatar. Aceasta afacere implica efortul tau de a gati saptamanal sau zilnic mese pentru clientii tai, aptitudini solide si cunostinte specializate in nutritie si diete (daca ti se cer acestea). Nu ai nevoie sa fi absolvit vreo scoala culinara si, daca iei cateva cursuri de gatit, vei deveni automat mai credibil in ochii clientilor. Poti ajunge sa fii bucatarul personal al vreunei vedete, multe isi angajeaza propriul bucatar care sa le ajute sa isi mentina silueta.

Nutritionist
Fara indoiala, obezitatea reprezinta o problema oriunde in lume si multi oameni care vor sa piarda in greutate si sa manance sanatos nu stiu de unde sa inceapa. Nu ai nevoie neaparat sa fii dietetician ca sa oferi consultatii in ceea ce priveste regimul si planuri pentru mentinerea greutatii. Citeste cateva carti de nutritie, fa un curs online si foloseste-ti cunostintele pentru a recomanda mancare delicioasa si sanatoasa usor de preparat acasa de catre clientii tai. Descoperind combinatia ideala intre teorie si practica, poti sa-i ajuti pe oameni sa obtina greutatea potrivita, fara sa-si inrautateasca relatia cu mancarea.

Sursa: www.businessnewsdaily.com


Tags: idei de afacerioportunitati de afacerisfaturifast foodcateringbucatarnutritionist

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.58 din 5 - 37 voturi.

Articole conexe

Afaceri culinare. De la bucatar la antreprenor

de Idei de afaceri
30 Oct 2023
Cateringul este businessul care ofera servicii alimentare catre o locatie, precum o firma, un hotel, o gradinita, un spital, o persoana fizica etc....

Promovarea afacerii. Trucuri si sfaturi pentru vanzarile pe Amazon

de Idei de afaceri
19 Iul 2022
Amazon.com este cel mai mare magazin de comert electronic din lume. Aici se poate gasi cea mai mare concurenta posibila. Deoarece rareori se gaseste...

Idei de afaceri pentru vara cu bani putini

de Florin Amariei
10 Iun 2021
Daca vrei sa devii antreprenor si sa incerci sa fii propriul tau sef in aceasta vara, avem cateva idei de afaceri cu bani putini care ti s-ar putea...

Idei de afaceri online profitabile

de Florin Amariei
14 Ian 2021
A fi antreprenor nu e usor, insa exista mai multe idei de afaceri online care pot fi profitabile. Noi am ales cateva si ti le propunem! Poate 2021 e...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]