Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri profitabile - Stand de sucuri naturale

de Victor Oancea 10 Iul. 2011 9731
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca ati fost verile trecute pe litoral sau chiar prin parcurile mari din orase, ati remarcat cu siguranta prezenta unor mini-standuri stradale unde intreprinzatorii ingeniosi desfasurau o activitate extrem de simpla:inarmati cu o presa manuala de stors citrice, acestia ofereau doritorilor, pe loc, un suc natural de portocale, grapefruit sau lamai, la preturi convenabile atat pentru cumparatori cat si pentru detinatorul afacerii.

Un asemenea produs, obtinut din fructe stoarse sub ochii clientului, exercita o atractie maxima mai ales in timpul verii, ca urmare, fiind de inteles succesul de care se bucura aceasta idee de afaceri.

Clientii cumpara sucuri naturale independent de vreme, caci acestea sunt bogate in vitamine si perfecte pentru consumul celor mici. Iata ca pentru intreprinzatori, acest lucru reprezinta un sezon continuu de vanzari pentru o afacere profitabila.

Unul dintre oamenii de afaceri marturisea ca vinde lejer 200 de pahare pezi, obtinand, dupa scaderea tuturor cheltuielilor, un profit de aproape 300 de lei pe zi. Sa castigi intr-o singura zi 300 de lei este ceva extraordinar, cu atat mai mult cu cat activitatea in sine nu ridica nici un fel de probleme si se poate desfasura foarte bine si intr-un spatiu de numai cativa metri patrati. Iata, asadar, suficiente argumente pentru a intra si dvs pe aceasta piata, care, asa cum veti vedea, nu se limiteaza la zona litoralului sau la anotimp.

Know-how-ul acestei afaceri este extrem de simplu:operatorul care lucreaza la un asemenea punct de vanzare trebuie sa ia pe rand o portocala, sa o taie in doua, sa aseze in presa cate o jumatate si sa traga de maneta in jos. Aceasta este toata activitatea si in ciuda simplitatii sale, intregul proces constituie un adevarat spectacol pentru trecatorii curiosi si avizi de produse sanatoase.

Punerea pe picioare a unei astfel de afaceri este simpla si datorita faptului ca se pot deschide standuri pentru vanzarea de sucuri naturale in orice sezon. Cei care au magazine cu produse alimentare sau de tip fast-food pot infiinta in aceeasi incinta, foarte simplu, un astfel de stand.

Aprovizionarea cu fructe proaspete se face de la centrele en-gros de legume-fructe. Aveti acolo la dispozitie o oferta variata pe tot timpul anului, preturile sitandu-se, in functie de anotimp, la valori mai mari sau mai mici. Cu alte cuvinte, costurile de aprovizionare nu vor fi intotdeauna ridicate in aceasta afacere si le puteti negocia.

Mai mult, in aceste afaceri, pe langa sucurile simple, puteti oferi si retete mai complexe, precum cocktail-uri de portocala, morcov, lamaie. O alta posibilitate de dezvoltare in afaceri si o sansa de marire a venitului este livrarea unor cantitati de sucuri catre firme, asociatii sau persoane private.

Discutati cu administratorii firmelor pentru a vi se permite sa livrati produsele in pauza de pranz sau la diferite evenimente, precum intalnirile de afaceri, seminariile etc.

Avantajele majore ale acestei afaceri este ca aceasta are la baza o activitate simpla, la indemana oricui si faptul ca veti avea nevoie de un capital de demarare foarte mic, pornind de la varianta simpla(ministand+presa manuala).

Iata pasii majori pe care trebuie sa ii parcurgeti pentru a va demara afacerea:
1.    Va inregistrati societatea comerciala si obtineti autorizatiile necesare
2.    Achizitionati elementele de decor si puneti la punct amplasarea tonetei
3.    Achizitionati presa manuala pentru stors citrice
4.    Va aprovizionati cu fructe
5.    Achizitionati consumabilele:pahare de unica folosinta, servetele, saci pentru cojile de fructe, manusi de unica folosinta.

Important de retinut este ca amortizarea investitiei se face in prima luna de functionare iar activitatea de vanzare este flexibila si se poate desfasura fie pe tot parcursul saptamanii, ca activitate principala, fie numai in zilele libere, ca activitate suplimentara.

Intr-adevar,  afacerea unui stand de sucuri naturale este o afacere profitabila ce prezinta numeroase avantaje pentru intreprinzatorii doritori sa intre in acest domeniu. Puteti sa aflati detalii complete referitoare la aceasta afacere aici.




Tags: afaceriafacereidei de afaceristand de sucuri naturaleafacere stand sucuri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Spalatoriile auto self-service reprezinta o oportunitate foarte interesanta de afacere. Afla ce avantaje aduce aceasta optiune, cum sa iti calculezi...

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]