Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri: Site-ul medical

de Banila Silviu Marian 24 Mai. 2013 6509
4.43 din 15 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Dupa cum stim cu totii, serviciile medicale costa, atat cele de la stat, cat si cele de la privat, fie ca esti sau nu angajat. Dincolo de bani, exista si acea retinere a noastra de a calca pragul cabinetului medicului, crezand ca afectiunile noastre se vor rezolva de la sine. Nimic mai fals, mergeti la doctor, ori de cate ori simtiti ca este ceva in neregula cu sanatatea dumneavoastra. Noi vom vorbi insa despre altceva.

Zilele acestea, aveam nevoie de un medic, mare nevoie, care sa imi interpreteze niste rezultate, furnizate contracost de o mare clinica privata din Romania (nu dam nume!). Ei bine, daca as fi apelat din nou la clinica, as fi platit 130 de lei. M-am gandit insa ca am platit deja o suma considerabila, astfel incat pot incerca, “prin relatii”, sa gasesc un “doctor”, care sa imi interpreteze rezultatele si sa imi trimita o parere prin email. Spre norocul meu, proprietarul apartamentului in care locuiesc este medic si m-a ajutat cu mare placere, in cinci minute, prin intermediul internetului. Totusi, nu avem toti un asemenea noroc.

Trecem insa in tabara cealalta. Tot zilele trecute, am observat ca un vechi coleg a inceput sa posteze pe Facebook linkuri catre un site medical, care ii ajuta pe oameni in problemele lor. Mi se pare o idee excelenta de afaceri, care nu necesita nici multi bani, nici mari cunostinte medicale, ci doar o ambitie si puterea de a aduna la un loc niste medici buni, care sa ofere consultatii si, de ce nu, consultanta. Pe client il doare ceva. El cauta mai intai pe internet, in speranta ca va gasi o alinare. Cu ajutorul unui asemenea portal de sanatate, utilizatorii vor gasi raspunsuri iar tu, norocosule, vei obtine atat bani, cat si trafic. De ce? Romanii sunt, in general, oameni suferinzi si ezita sa mearga direct la doctor (stim cum arata sistemul medical de stat, caci de cel privat cine are banuti?). Ce n-ar da sa aiba un site medical bun la indemana, care sa le ofere un sfat avizat.

Mai intai, trebuie sa determini ce fel de domenii medicale vei acoperi. Industria medicala este atat de vasta, incat ai de unde alege. Asigura-te ca poti desfasura aceasta activitate in mediul online, unde poti atrage “pacienti”.
Desigur, ai datoria sa respecti rigorile legale. De exemplu, daca vrei sa deschizi un site farmaceutic, o farmacie online, de ce nu, trebuie ca tu sau un angajat din staff-ul companiei sa aiba licenta de farmacist, sa poata activa fara teama.

Apoi, treburile sunt mai simple. Ai nevoie de un domeniu pentru site-ul tau medical. Acestea sunt foarte ieftine. Daca nu esti doctor in design, apeleaza la un profesionist. Tine cont de categoriile unui asemenea site medical, nu te pripi. Site-ul nu trebuie neaparat sa fie realizat in functie de buget, ci de dorintele tale.
Ia legatura cu medicii, vezi daca sunt interesati sa ofere sfaturi pe site-ul tau, fiind platiti cum se cuvine. Vei castiga bani buni din reclama, deoarece orice entitate medicala vrea sa ofere “leacuri si servicii” pe un asemenea site de nisa.

In cel mai bun caz, vei colabora cu medicii unui spital, care vor oferi un diagnostic si tratament in functie de istoricul medical (stocat in online) al pacientului. De retinut faptul ca site-ul tau NU trebuie sa isi asume responsabilitatea pentru corectitudinea unui sfat online, fata de un diagnostic real, palpabil.

Ce trebuie sa stie pacientii? Ca oricum vor fi nevoiti sa mearga la medic, consultarea site-ului este doar un pas pentru linistea lor.

Veniturile nu vor inceta sa apara, oamenii sunt dispusi sa plateasca pentru servicii medicale online de calitate; desigur, nu vei profita de cei suferinzi, dar vei vedea ca te vor ruga sa ii incadrezi intr-un soi de abonament, sa beneficieze si pe viitor de atentia acelui medic. Oamenii iau medicamente dupa ureche, isi risca sanatatea – in acest sens, un site medical ii poate ajuta sa isi administreze medicamentele corecte.

Dupa cum stim, exista boli si afectiuni pe care suferinzii vor sa le tina doar pentru ei, o greseala care poate fi fatala. Orice intarziere a tratarii unei boli poate aduce lungi suferinte si chiar decesul. Site-ul tau medical le va oferi acestora ceva de nepretuit: confidentialitatea si anonimitatea, precum si rapiditatea primirii unui raspuns.


Tags: site medicalwebsite medicalafacere site medicalafaceri site medical

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.43 din 5 - 15 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]