Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de Afaceri: Vanzarea de sucuri naturale, o afacere perfecta pe care ar fi bine sa o testati chiar acum!

de Otilia Pavel 26 Apr. 2011 5949
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ce presupune o afacere cu un stand de sucuri naturale? Daca ati fost vara trecuta pe litoral, ati remarcat cu siguranta prezenta in statiuni a unor ministanduri stradale unde intreprinzatori ingeniosi desfasurau o activitate extrem de simpla: inarmati cu o presa manuala de stors citrice, acestia ofereau doritorilor, pe loc, un suc natural de portocale, grapefruit sau lamai, la pretul de 4-5 lei paharul de 200 g.

Mainile agile ale vanzatorului taiau portocalele, le introduceau in presa de fructe si in cateva secunde sucul era gata pregatit, pe masa.

Un asemenea suc racoros de citrice, obtinut din fructe stoarse sub ochii clientului, exercita o atractie maxima (mai ales in timpul verii), ca urmare este de
inteles succesul de care se bucura aceasta oferta.

Aspectul si aroma ispititoare a fructelor proaspete atrage privitorii, marindu-le pofta. Clientii cumpara sucuri naturale independent de vreme, caci le considera bogate in vitamine. Vitamine pretioase pentru sanatatea tuturor, de la princhidel la bunic. Iata ca pentru intreprinzatori, aceasta inseamna sezon continuu de vanzari.

Unul dintre intreprinzatori marturisea ca vinde lejer 200 de pahare pe zi, obtinand, dupa scaderea tuturor cheltuielilor, un profit de aproape 300 de lei (pe zi!).

Sa castigi intr-o singura zi 300 de lei este ceva extraordinar, cu atat mai mult cu cat activitatea in sine nu ridica niciun fel de probleme si se poate desfasura foarte bine intr-un spatiu de numai cativa metri patrati. Iata, asadar, suficiente argumente pentru a intra si dvs. pe aceasta piata care, asa cum veti vedea in continuare, nu se limiteaza la zona litoralului sau la anotimp.

Know-how-ul afacerii este extrem de simplu: operatorul care lucreaza la un asemenea punct de vanzare nu trebuie decat sa ia pe rand cate o portocala, sa o taie in doua, sa aseze in presa una dintre jumatatile obtinute si sa traga de maneta in jos.

Prin actionarea manetei, elementul superior al presei (cel care arata ca o palnie rasturnata) coboara si preseaza fructul contra elementului inferior (sub forma de con cu varful in sus), care este fix.

Cele doua elemente tind sa se imbine fara sa lase niciun interstitiu intre ele si astfel are loc o stoarcere foarte eficienta, iar sucul obtinut se scurge prin niste orificii existente in conul inferior direct in paharul ce va fi inmanat clientului. Dupa care operatia se repeta cu cealalta jumatate de portocala si tot asa.

Aceasta este toata activitatea!

Nici macar nu este nevoie de o forta prea mare de apasare a manetei, deoarece presa este astfel proiectata incat sa stoarca si ultimul strop de suc din portocala.

Dar, in ciuda simplitatii sale, intregul proces descris mai sus constituie un adevarat spectacol pentru trecatorii curiosi si el contribuie in mare masura la transformarea spontana a acestora in clienti fideli!


Tags: idei de afacerisucuri naturalestand de sucurifructe

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Idei de afaceri pentru vara cu bani putini

de Florin Amariei
10 Iun 2021
Daca vrei sa devii antreprenor si sa incerci sa fii propriul tau sef in aceasta vara, avem cateva idei de afaceri cu bani putini care ti s-ar putea...

Idei de afaceri online profitabile

de Florin Amariei
14 Ian 2021
A fi antreprenor nu e usor, insa exista mai multe idei de afaceri online care pot fi profitabile. Noi am ales cateva si ti le propunem! Poate 2021 e...

Idei de afaceri online pentru 2023

de Idei de afaceri
14 Apr 2023
Romanii cu spirit antreprenorial stiu ca acum este momentul potrivit pentru a pregati o noua strategie de afaceri care sa poata fi fructificata cu...

4 idei de afaceri mici care iti aduc profit

de Florin Amariei
02 Nov 2020
Iti propunem 4 idei de afaceri mici care iti aduc profit suficient pentru a putea reinvesti sa trai din banii castigati pentru o buna perioada de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]