Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inchirierea de spatii de depozitare intre particulari

de Marian Curelaru 19 Mai. 2014 3238
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Din diverse motive (mutare, lipsa de spatiu, plecare in strainatate, inchiriere etc.), uneori suntem pusi in situatia de a depozita obiecte din locuinta. Solutia spatiilor de stocare individuale, precum boxele de inchiriat, este destul de costisitoare. Un site francez care ofera inchirierea de spatii intre particulari vine in intampinarea acestei nevoi insuficient acoperite de piata.

Site-ul Costockage, creat in 2012 de Adam Levy-Zauberman si Mickael Nadjar, este o platforma de punere in legatura a persoanelor aflate in cautarea unui spatiu de stocare temporara si a persoanelor care dispun de astfel de spatii (pivnite, boxe, garaje, camere neutilizate…).
 
Cum functioneaza?
Particularii care detin spatii de stocare publica un anunt pe site-ul Costockage, iar particularii care cauta un loc de depozitare pot alege, rezerva si plati online spatiul care le convine, in functie de criterii precum pretul, suprafata, localizarea, timpul de stocare autorizat etc.
Pentru proprietar, totul este complet gratuit: el va primi integral pretul pe care l-a stabilit in anuntul sau.
Costockage incaseaza insa un comision de 15% pana la 20% din sumele achitate de chirias. Acesti bani servesc la finantarea functionarii site-ului, dar si la plata unei asigurari pentru obiectele stocate si spatiul inchiriat.
Intr-adevar, problema securitatii spatiului de stocare este foarte importanta pentru utilizatorii care-si depoziteaza lucrurile. Cum sa-i asiguri ca bunurile lor vor fi bine pastrate, in siguranta, la cineva necunoscut? Pentru a raspunde acestei probleme de incredere, utilizatorii se evalueaza reciproc dupa fiecare tranzactie si au acces la profilurile respective, ceea ce garanteaza respectarea regulilor.
In plus, in colaborare cu parteneri specializati, site-ul web a dezvoltat o polita de asigurare specifica stocarii intre particulari, care permite acoperirea valorii obiectelor stocate si a spatiilor care le adapostesc. Acest sistem de asigurare este un real avantaj si o inovatie in domeniul inchirierilor.
 
Avantaje
Cu ajutorul Costockage, oricine poate sa-si rotunjeasca castigurile, daca detine un spatiu pe care nu-l foloseste. O pivnita de 5 mp in Paris, de exemplu, poate aduce 1.800 de euro pe an!
Alte avantaje, care tin de specificul economiei colaborative, sunt proximitatea, pentru ca se pot gasi spatii de stocare in propriul cartier, si pretul mai accesibil comparativ cu solutiile traditionale (cu 50% mai mic in cazul serviciului Costockage).
Aceasta solutie de stocare temporara a adunat deja o comunitate de peste 500 de utilizatori si ofera peste 2.000 mp de spatii de depozitare.
 


Tags: serviciieconomie colaborativainchirierespatii de depozitare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Piata globala a produselor si serviciilor dedicate animalelor de companie este estimata la 350 miliarde de dolari

de Bianca Tila
29 Aug 2022
Piata globala a produselor si serviciilor dedicate animalelor de companie este intr-o continua crestere. Astfel, in 2021, aceasta valora 232 miliarde...

Cifra de afaceri pentru serviciile de piata, crestere de 10,7%

de Florin Amariei
17 Ian 2020
INS raporteaza un lucru important pe care toti antreprenorii trebuie sa il aiba in vedere: cifra de afaceri pentru serviciile de piata a avut o...

Afacere non-agricola, pentru care puteti accesa fonduri europene: servicii de contabilitate

de Alina Constantinescu
20 Iul 2017
Ati absolvit o facultate cu profil economic, va pricepeti la calcule si vreti sa castigati bani din asta? Cunoasterea legislatiei fiscal-contabile in...

Afacere de familie - Castiga sute de mii de euro din servicii de curatenie

de Idei de afaceri
20 Mai 2016
Afacerea a fost lansata in 2012 de sotii Laura Mois si Adrian Dragnea, fiind inspirata de un model de business din Marea Britanie. Pentru anul acesta...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]