Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O afacere ALTFEL - learning creativ prin muzica, pictura, caricatura sau dans

de Zenobia Badescu 31 Aug. 2012 3048
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

A cam trecut vremea zecilor de carti, manuale sau CD-uri pe care le ascultam ca sa invatam sa ne cunoastem, descoperim sau dezvoltam in viata personala sau in cariera. Astazi, cursurile pentru dezvoltare personala sau coaching-ul reprezinta un serviciu des solicitat de cei care-l cunosc si vedem ca se afla pe un trend ascendent la nivel national.

Intr-un astfel de business concurenta devine din ce in ce mai mare. De aceea, cei implicati intr-o astfel de activitate trebuie sa gasesca noi strategii si metode de abordare. Dana Burghel este life and business coah, adica acea persoana simpatica, prietenoasa, joviala, care motiveaza, inspira oamenii, le influenteaza viata in bine si ii indeamna catre introspectie. Strategia ei consta in creativitate si intr-o abordare diferita de ceea ce am vazut pana acum. Sa vedem ce si cum.

Idei de Afaceri: Dana, ce anume aduce in plus compania ta pe piata romaneasca?
 
Dana Burghel: In primul rand, „Oblio Learning” este singura companie detinatoare a licentei Best Year Yet pentru team coaching pe Romania. Mai apoi, suntem singura companie care a oferit coaching-ul in sport inca de la inceput, din 2004, domeniu in care am avut, asa cum am mentionat, rezultate remarcabile! Si pot spune, fara sa gresesc, ca suntem printre putinele companii care abordeaza partea de learning intr-un mod foarte creativ, folosind muzica, pictura, caricatura, dansul.
 
Idei de Afaceri: Interesant! Nu m-as fi gandit ca in aceste programe pot fi angrenati actori, regizori sau dansatori. Si totusi, exista.

Dana Burghel: Da am adus creativitatea in business inca de la inceput, chiar din timpul colaborarii cu coachii din U.K. Iar ei au venit atunci cu conceptul de leadership transformational si muzica. Am folosit de-a lungul timpului metafora orchestrei africane sau latine, cu instrumente de percutie, pentru a sublinia, intr-un mod diferit, anumite aspecte de interes din business: ascultarea, impactul liderului, spiritul de echipa etc.

Sa va dau un exemplu: o echipa din business invata in 10-15 minute sa cante cateva ritmuri folosind instrumentele de percutie. Melodia este foarte draguta,
tobele se aud foarte tare – este si normal, sunt manageri cei care le folosesc – daca insa, in acest asa-zis vacarm, le cerem tuturor sa faca liniste, mai putin celor de la triangluri, abia atunci ies la iveala trilurile gingase ale acestora.

La fel si in business, daca alegem sa „facem liniște”si sa-i ascultam si pe ceilalți, ne putem da seama ca orice angajat, de fapt, este la fel de important si ca are partea lui frumoasa, diferita de job, pe care nu o observam, poate, decat arareori.

Am adus in echipa si regizori, actori, pictori, dansatori de tango etc., tocmai pentru acest gen de paralele intre business si arte, avem proiecte legate de comunicare, powerful speaking, powerful presentation, teambuilding-uri si chiar si in coaching. Avem o frumoasa colaborare pe proiectele de leadership cu Tango Brujo, o echipa de dansatori de tango foarte pasionati.
 
Idei de Afaceri: Sincer, nu am auzit de acest gen inedit de programe, insa suna foarte bine si foarte atractiv. Aviz, amatorilor! Cine sunt clientii care apeleaza la serviciile „Oblio Learning” sau carora tu te adresezi?
 
Dana Burghel
: Clientii sunt diversi: de la echipe sau sportivi pana la companii multinationale sau personae fizice. Avem clienti companii multinationale din FMCG (Fast Mover Consumer Goods si cuprinde zone de productie, distributie si vanzare din diverse categorii de produse), banci, asigurari, farma, dar si companii mai mici, romanesti. Sportivii cu care lucrez acum practica sporturi mai putin cunoscute in Romania: jujitsu brazilian sau MMA – mixed martial arts.
 
Toate informatiile despre acest job le gasiti in Revista Idei de Afaceri


Tags: coachingcursuri pentru dezvoltare personalaidei de afacerirevista idei de afaceriafaceribusinessoblio learning

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Extinderea afacerii. Cum iti finantezi cresterea?

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
In general, un partener strategic intra intr-o afacere in scopul de a cumpara in intregime afacerea, fie din prima tranzactie, fie in mai multe etape....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]