Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oportunitate de afacere: scolile de arte atrag un numar urias de clienti

de Maria Nicutar 26 Mai. 2011 3420
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fie ca este din dorinta de a-si perfectiona o pasiune sau de a obtine o diploma, pentru diversitate sau ca mod de recreere, inscrierile la cursuri de arta se maresc in fiecare an in mod considerabil. Canto, chitara, coregrafie, actorie, jazz, grafica, design vestimentar. Iata cateva dintre disciplinele pe care orice persoana le poate urma in cadrul unei scoli de arta.

Proprietarii scolilor se bucura de un mare succes datorita numarului restrans al acestora in tara noastra. Cu alte cuvinte, piata este usor de patruns si permite antreprenorilor sa prospere un timp indelungat.

Institutiile din aceasta categorie ofera programe specializate pentru copii sau pentru adulti. Acest lucru trebuie stabilit inainte de orice alta decizie. In functie de aceasta alegere veti stabili si oferta de cursuri pe care doriti sa le puneti la dispozitia clientilor.

Acestea trebuie, de asemenea, alese in functie de cererea pe piata, de costurile aferente materialelor si instrumentelor folosite, de preturile pe care clientii doritori ar fi dispusi sa le achite pentru a le urma. Va trebui sa calculati o rata a ROI-ului (Return On Investment) si sa stabiliti cat de rentabil este fiecare curs pe care doriti sa il includeti in portofoliu.

Un lucru foarte important pentru cursantii scolilor de arte este acreditarea specializarilor urmate. Diplomele obtinute in urma finalizarii cursurilor le pot fi necesare daca doresc sa urmeze o cariera in domeniul studiat si, per total, sunt apreciate de toti.

Costurile aferente investitiei initiale nu sunt extrem de ridicate, dar va trebui sa luati in calcul si cheltuielile care vor proveni din echiparea institutiei cu instrumente si materiale necesare desfasurarii activitatilor artistice.

Instrumentele muzicale, vopselurile pentru picturi si restul materialelor necesare trebuie achizitionate de la furnizori specializati. Nu faceti rabat de la calitate si prospectati piata cu atentie inainte de a va alege furnizorul pentru a va reduce cheltuielile cu aprovizionarea.

O scoala de arte are marele avantaj de a oferi posibilitatea cursantilor sai de a-si procura materialele sau instrumentele de lucru de aici, comercializarea acestora ajutandu-va sa va amortizati mai rapid cheltuielile de investitie.

Promovarea acestei afaceri pentru a va castiga primii clienti se poate face cu ajutorul ofertelor gratuite de cursuri, promotiilor sau reducerilor. Nu uitati sa mentineti un pret mai scazut pentru inceput. In timp, odata cu dezvoltarea afacerii si a portofoliului de clienti puteti sa percepeti taxe mai mari, direct proportionale cu nivelul calitatii serviciilor oferite.



Tags: scoala de arteorganizare cursuriidei de afaceriinfiintare centru cursuri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Idei de afaceri pentru vara cu bani putini

de Florin Amariei
10 Iun 2021
Daca vrei sa devii antreprenor si sa incerci sa fii propriul tau sef in aceasta vara, avem cateva idei de afaceri cu bani putini care ti s-ar putea...

Idei de afaceri online profitabile

de Florin Amariei
14 Ian 2021
A fi antreprenor nu e usor, insa exista mai multe idei de afaceri online care pot fi profitabile. Noi am ales cateva si ti le propunem! Poate 2021 e...

Idei de afaceri online pentru 2023

de Idei de afaceri
14 Apr 2023
Romanii cu spirit antreprenorial stiu ca acum este momentul potrivit pentru a pregati o noua strategie de afaceri care sa poata fi fructificata cu...

4 idei de afaceri mici care iti aduc profit

de Florin Amariei
02 Nov 2020
Iti propunem 4 idei de afaceri mici care iti aduc profit suficient pentru a putea reinvesti sa trai din banii castigati pentru o buna perioada de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]